[b3] Lakier - odnowienie, malowanie auta
jeżeli auto nosi slady uzytkowania na sobie ale dach jest oki to ja bym oszczedzil wiciagania szyb itd. spolerowal porzadnie dach a psiknal tylko auto do dachu. mialem zamiar tak zrobic swoja exquattro, ale niezdazylem .. niunia przezyla stluczke i zmienila wlasciciela, dzieki temu mozecie teraz ogladac co wyprawiam z B4.
pozdrooooo duoszaleniec
pozdrooooo duoszaleniec
jesli masz zamiar lakierowac autko to tylko kolorkiem deep black- czyli najczarniejszy z czarnych, widzialem autko polakierowane takim i dodatkowo 6 warstw bezbarwnego lakieru... efekt powalajacy i na wiosne moje autko dostanie wlasnie taki kolorek plus 5 lub 6 warstw bezbarwnego :mrgreen:tomczax pisze:odgrzeję kotleta, ale chciałbym się dowiedzieć jaki czarny kolor wybrać dla swojej, kłaść taki jak w oryginale ?
-
- Forum Audi 80
lol
na porządnie pomalowane audi z ,,felcami" i komorą silnika , i jesli nie prowadzisz działalności związanych z malowaniem to dwa tysiące nawet na porządne materiały nie starczy :roll: .naprawde dobrze pomalowane audi trzeba liczyć 4-5 tys. z felcami . a okolo 3 -4 powierzchniowo . najlepszym i zarówno najtańszym rozwiązaniem jest przygotowanie sobie samochodu w podklad i tylko wynająć jakąś komore lakierniczą i postawić lakiernikowi dobrą flache :mrgreen: i mieć super pomalowane audi bez pi.. czy jakikolwiek niedociągnięc ...
popieram. obczajone na wlasnym oooo i nie polecam robic tego we wlasnym zakrtesie(garazau) jesli nigdy wczesniej nie pracowalo sie w tym temacie bo mozna wiecej szkody narobic i starcic flo :-> proponuje zrobic tak, ze jesli nie ma rys do bazy to zmatowic cale uto i polozyc sam bezbarwny <ok>króliczek pisze:to dwa tysiące nawet na porządne materiały nie starczy
Wypowiem się na ten temat , bo nie dawno stylizowałem swoją Bestię :evil: na B4 i mój projekt potrzebował malować cały samochód. Jeśli chodzi o koszty farb, podkładów, szpachli papierów itp. 1000zł. Dodam że mam ten sam lakier jaki dostała wyjeżdżając z fabryki. Kumpel ma warsztat lakierniczy , także mieszalnik farb także wyszło naprawdę ok <ok> . Przygotowałem auto przez 2tyg, sam u siebie w garażu. Lakiernik tylko mi pomalował. Kiedyś z nim rozmawiałem i mówił mi że akryl jest tani, i mniej pracy jest przy nim. Tak że bez problemu w 2tys. się zamykasz . Jeśli natomiast lakier i baza to wyjdzie troszkę drożej ale myślę że do 2.5tys.spokojnie. 8-) 8-)
Sam aktualnie maluje swoje auto całe z zewnątrz .Koszty wygladaja tak:
Baza:400złotych
Klar:4litry 260złotych
Rozcienczalnik bazowy :20złotych
Rozcienczalnik akrylowy:25zlotych
Podkład 70
Nitro:45
Benzyna ekstrakcyjna:40
Plus: papiery szpachla ,taśmy maskujące,pasta polerska,sciereczka antystatyczna ok 120-150
koszt wychodzi ok 850 złotych
Plus czas spędzony na rozbieraniu auta,trzeba powyciagac lampy odkrecic zderzaki ,przygotowac powierzchnie,połozyc podkład ,wyszlifować podkład itp itd.
Za 2 tysiące raczej w profesjonalnej lakierni posiadającą komorę i wykwalifikowanego lakiernika ,który bierze 4tys na miesiąc auta nie pomalujesz.
Baza:400złotych
Klar:4litry 260złotych
Rozcienczalnik bazowy :20złotych
Rozcienczalnik akrylowy:25zlotych
Podkład 70
Nitro:45
Benzyna ekstrakcyjna:40
Plus: papiery szpachla ,taśmy maskujące,pasta polerska,sciereczka antystatyczna ok 120-150
koszt wychodzi ok 850 złotych
Plus czas spędzony na rozbieraniu auta,trzeba powyciagac lampy odkrecic zderzaki ,przygotowac powierzchnie,połozyc podkład ,wyszlifować podkład itp itd.
Za 2 tysiące raczej w profesjonalnej lakierni posiadającą komorę i wykwalifikowanego lakiernika ,który bierze 4tys na miesiąc auta nie pomalujesz.