Piszesz o termistorze? Ja mam termistor 1kOhm i chyba pokazuje troche za duza temperature ale bede to jeszcze sprawdzal przez jakis czas ze zwyklym termometrem.tomek1982 pisze:i nie ma to jak czujnik za nie cale 2 zł ktore co wazne pokazuje ideał he:)
[All]How to make - wyświetlacz temperatury zewnętrznej
zamów sobie 5 sztuk i po sprawie B3950 wazne jest to oznaczenie samo 1k ohm to nie wszystko by podawal dokladniemonkahead pisze:no to nie masz moze jednego na sprzedaz? Kupilem 1kOhm na Allegro ale nie znam dokladnie oznaczenia producenta, no ale zawyza niestety.tomek1982 pisze:z tym ze jest tez ilosc minimum ktora trzeba zamowic
- wampir1988
- Audi 80 Klub
- karolas123
- Forum Audi 80
wampir1988, czyli potwierdzasz ze ten termistor pokazuje dobra temperature? Gdzie go umiesciles, w ori miejscu, temperatura nie idzie w gore w korkach?
tomek1982 za sama przesylke tego termistora licza sobie 12,9PLN! Zapytam w sklepie elektronicznym u siebie w miescie, moze mi to babka sprowadzi z hurtowni.
tomek1982 za sama przesylke tego termistora licza sobie 12,9PLN! Zapytam w sklepie elektronicznym u siebie w miescie, moze mi to babka sprowadzi z hurtowni.
- wampir1988
- Audi 80 Klub
monkahead pisze:wampir1988, czyli potwierdzasz ze ten termistor pokazuje dobra temperature? Gdzie go umiesciles, w ori miejscu, temperatura nie idzie w gore w korkach?
13 zł to nie majatek ale masz pewnosc ze sa takie jak byc powinne
- wampir1988
- Audi 80 Klub
Zgadzam się.Pewniejsze to jestwampir1988 pisze:hehe powodzenia lepiej i pewniej przeciąć kabel niż wpiąć się w pin grubości igły
Ja mam 2 termometry ( 2 wyświetlacze) i 2 czujniki .
1. w klimatronicu ( starszy typ klimatronica)
2. w zegarach
Wlutowalem w przewody ,do tego termokurcz i mam pewność że nic sie nie stanie