[80 b4] Zamiana zegarka na obrotomierz w B4 TDI
aha,czyli nie ma problemów.Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie do czego jest ta dodatkowa wtyczka która przychodzi na obudowę obrotka lub zegara z tyłu.Mam taką w moim zegarze ale na allegro widzę też takie wersje że tej wtyczki nie ma a nie chcę kupić czegoś co nie będzie pasować,moje zegary to VDO
Pewnie masz na myśli mini check.cezark pisze: aha,czyli nie ma problemów.Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie do czego jest ta dodatkowa wtyczka która przychodzi na obudowę obrotka lub zegara z tyłu.Mam taką w moim zegarze ale na allegro widzę też takie wersje że tej wtyczki nie ma a nie chcę kupić czegoś co nie będzie pasować,moje zegary to VDO
Liczniki bez tej wtyczki są do B3.
-
- Forum Audi 80
a ja mam takie pytanie, jeśli zamieniam całe zegary i wkładam z benzyny z zakresem do 7tys obrotów, to nie będzie jakiegoś przekłamania na obrotku?(pytanie może głupie, ale się na tym nie znam a też planuje wywalić ten wstrętny zegar;) a i czy mogę sobie podkręcić przebieg taki jak miałem, żeby nie było że auto 16 lat a tu 190tys przelotu;)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
ManiekMazowsze, nie powinno być różnicy bo raczej obrotomierze z benzyny i diesla nie różnią się jedynie tarczą. Poza tym TDI ma ponoć sygnał taki jak benzyna R4 więc musi to działać dobrze.
Przebieg zmienić to nie jest duży problem. Tylko nie stosuj brutalnej siły bo przestanie ci liczyć. Ale prościej niż zmienić przebieg jest przełożyć prędkościomierz.
Przebieg zmienić to nie jest duży problem. Tylko nie stosuj brutalnej siły bo przestanie ci liczyć. Ale prościej niż zmienić przebieg jest przełożyć prędkościomierz.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
aha,dzięki, a jeszcze mam jedno pytanie apropo zegarów które są wyposażone w ekranik pokazujący spalanie itp(nie wiem czy były takie zegary w wersjach 4/5cyl) chodzi o coś takiego ->
http://img05.allegroimg.pl/photos/orygi ... 38510972_3
czy jest możliwość podłączenia takich zegarów i żeby ten ekranik pokazywał spalanie itp? ja obecnie czegoś takiego nie mam,dzięki z góry za odp
Pozdrawiam
http://img05.allegroimg.pl/photos/orygi ... 38510972_3
czy jest możliwość podłączenia takich zegarów i żeby ten ekranik pokazywał spalanie itp? ja obecnie czegoś takiego nie mam,dzięki z góry za odp
Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
Obrotomierz nie ma wtyczki ,,check".cezark pisze: witam,sory że piszę w tym temacie ale nie mogę jeszcze zamieszczać ogłoszeń,czy ktoś na forum ma może na sprzedaż obrotek z B4 z 4-ro lub 5-cio cylindrowca z wtyczką check z tyłu?szukam takiego i są problemy z dostaniem,wszystko co jest to bez wtyczek
Jeśli masz identyczne kostki jak na foto to znaczy że masz zegary z dodatkowym modułem autockeck (ikonki graficzne) A jeśli biała kostka jest mniejsza z tego co pamiętam 16pinowa to znaczy że masz zwykły minicheck taki jak był w b4kach. I te kostki nie mają nic wspólnego z obrotomierzem.
P.S. mam obrotek od 4 cylindrówki jak coś.
P.S. mam obrotek od 4 cylindrówki jak coś.
-
- Forum Audi 80