[Wszystkie] Przestrzegam przed przegubami
- Brother_red
- Forum Audi 80
kupiłem autko w którym były nowe amorki gpd bo widziałem jeszcze pudełka właściciel zarzekał się że i przegub też nowy tej firmy.Amorki i sprężyny poszły won , kupiłem nowe amorki monrow , sprężyny i teraz czekam na przegub bo pomimo dobrej osłony i tego że po rozebraniu widać że jest świeży trzeszcz na prostych kołach . Przysłowie mówi że głupi traci dwa razy . gpd to może powietrze do kół dobre ma.
pozdrawiam
pozdrawiam
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Na prostych ? Tomku, upewnij sie czy to nie wewnętrzny.tomek a pisze:po rozebraniu widać że jest świeży trzeszcz na prostych kołach
Wewnętrzne mają to do siebie, że smar w nich po latach robi sie jakby to nazwać ... jak piach. Zacinają się i dlatego strzelaja stukają na prostych kołach.
Jeśli tak właśnie jest wlej mu strzykawką i igłą przez osłonę ze 150 ml oliwy, powinien uspokoić się. Rozbełta się oliwa ze starym smarem. To stary i prymitywny sposób, ale sprawdzony. Oczywiście zakup nowego Cię nie ominie.
Dzięki Doc ,ale myślę że przegub zbudowany z materiałów używanych do produkcji konserw spełni swoją rolę tylko w sklepie a nie tam gdzie jest przeznaczony. Można zastosować patent z olejem ale jeżeli to wewnętrzny trzeszczy to go zmienię i ten szmelc gpd. Holowanie kosztuje więcej i poco ten stres.
dzięki
dzięki