Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ 80 b3 2.0 E 3a + lpg] Kremowa maź pod korkiem wlewu oleju

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
Wino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Wino
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Wino » 09 lis 2011, 18:11

Po pierwsze to jeździsz na krótkich czy długich trasach ? ta maź na korku i przy filtrze to norma jak auto śmiga na krótkich dystansach Co do temperatury to może Termostat ci nie domyka sprawdź Przy jakichś 80 stopniach na zegarze czy masz Oba węże od chłodnicy takiej samej temperatury jeśli tak to masz termostat walnięty. Po trzecie to czy masz w aucie LPG? bo jeśli tak to na parowniku prawie zawsze jest strata cieczy i często też trójniki przy wężach od nagrzewnicy tych które idą LPG ciekną.

Grzegorz1718
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Grzegorz1718 » 10 lis 2011, 12:25

no mam LPG ogolnie to jezdze na krotkich dystansach a na weekendy to ponad 30km ale mozna to zaliczyc do krotkich dystansow....z tego co zauwazylem to mam oba weze tej samej temperatury i w aucie w ogole nie leci cieple powietrze:-(takze raczej to jest termostat usczelka pod glowica chyba nie bo nie przybywa mi oleju,babelki w plynie od chlodnicy sie nie pojawiaja i nie mam zadnych tlustych oczek w oleju....jeszcze jedno gdzie znajde pod maska ten termostat bo kapie mi jakis olej ale nie widze z czego...

Awatar użytkownika
glowsonix
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: glowsonix » 10 lis 2011, 12:31

termostat znajduje się przy króćcu pompy wody i na pewno nie kapie z niego olej prędzej płyn chłodniczy ;-)

tomek 74-35
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek 74-35 » 08 gru 2011, 19:18

Grzegorz1718 pisze:a maz??
Nie koniecznie uszczelka pod głowicą jak masz na bagnecie tą "MAŹ",ja też mam tą maź na bagnecie,ale na górze tylko,także pod korkiem oleju,ale nie ma się czym przejmować,to jest efekt jazdy na krótkich odcinkach,niedogrzania silnika,natomiast jeżeli chodzi o ogrzewanie to może być wina uszczelki pod głowicą jeżeli Ci płyn chłodniczy bierze,wtedy możesz nie mieć ogrzewania w aucie,miałem tak w innym aucie.

Grzegorz1718
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Grzegorz1718 » 10 gru 2011, 17:11

mialem zapchana nagrzewnice a co do tej mazi to jezdze na krotkich dystansach i mam nie za dobrej jakosci olej...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl