[ 80 b3 2.0 E 3a + lpg] Kremowa maź pod korkiem wlewu oleju
- Wino
- Forum Audi 80
- Imię: Wino
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Po pierwsze to jeździsz na krótkich czy długich trasach ? ta maź na korku i przy filtrze to norma jak auto śmiga na krótkich dystansach Co do temperatury to może Termostat ci nie domyka sprawdź Przy jakichś 80 stopniach na zegarze czy masz Oba węże od chłodnicy takiej samej temperatury jeśli tak to masz termostat walnięty. Po trzecie to czy masz w aucie LPG? bo jeśli tak to na parowniku prawie zawsze jest strata cieczy i często też trójniki przy wężach od nagrzewnicy tych które idą LPG ciekną.
-
- Forum Audi 80
no mam LPG ogolnie to jezdze na krotkich dystansach a na weekendy to ponad 30km ale mozna to zaliczyc do krotkich dystansow....z tego co zauwazylem to mam oba weze tej samej temperatury i w aucie w ogole nie leci cieple powietrze:-(takze raczej to jest termostat usczelka pod glowica chyba nie bo nie przybywa mi oleju,babelki w plynie od chlodnicy sie nie pojawiaja i nie mam zadnych tlustych oczek w oleju....jeszcze jedno gdzie znajde pod maska ten termostat bo kapie mi jakis olej ale nie widze z czego...
-
- Forum Audi 80
Nie koniecznie uszczelka pod głowicą jak masz na bagnecie tą "MAŹ",ja też mam tą maź na bagnecie,ale na górze tylko,także pod korkiem oleju,ale nie ma się czym przejmować,to jest efekt jazdy na krótkich odcinkach,niedogrzania silnika,natomiast jeżeli chodzi o ogrzewanie to może być wina uszczelki pod głowicą jeżeli Ci płyn chłodniczy bierze,wtedy możesz nie mieć ogrzewania w aucie,miałem tak w innym aucie.Grzegorz1718 pisze:a maz??
-
- Forum Audi 80