[2.3 NG] Klepiace Zawory :/
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Mateusz794
- Forum Audi 80
Kolego "masny89" to że wyjąłeś trzpień od vacum pompy i go obruciłeś i to nic nie pomogło, to może być skutkiem tego że ten trzpień sie wytłukł wystarczy dosłownie 1mm różnicy a bedzie walić jakby jakiś krasnal siedział z młotkiem i stukał w silniku, ja osobiście to przerabiałem, stukało mocno,wymieniłem olej bo myślałem ze to od tego mogło coś(szklanki) stukać że olej za żadki, chodz o wymiane oleju dbam(co 10tyś) aż przyszedł czas na odkręcenie vacum pompy obrucenie trzpienia, skręciłem wszystko do kupy,odpalam a tu nic zero poprawy, no ale tak być nie mogło ze dalej stuka to nabyłem za rozsądne pieniądze drugą vacum pompe wraz z trzpieniem(chodzi o to żeby to był komplet,wyjęte z 1auta) po wymyciu vacum i włożeniu trzpienia w głowice jak skręciłem wszystko do kupy to jak ręką odjął, nic nie stuka nic nie puka :lol:
no fajnie ze wszyscy piszecie o vakum a zapiminacie ze palec tez jest napedzany z walka. Ja też czytając te wypociny na forum wymenilem dobre popychacze na dobre. Dopiero teraz gdy silnk powiedział "bee" wyrwałem wszystko i okazalo się że klepanie jest z palca. nie wiem cxzy powinna tam byc jakas uszczelka tłumiaca czy co, ale klepanie zaworu na 5 garze o palec. atwo sprawdzić, wyjąć gościa i nim stuknąć.
Byłem u mechanika w mojej sprawie i powiedział że jesli cisnienie oleju bedzie ok to czeka mnie wymiana szklanek wiaże sie to z demontarzem paska rozrzadu(30tyśi juz ma)
Jesli cisnienie bedzie ok i trzabedzie wymieniac szklanki dozbierac odrazu kasy na nowy rozrzad? Taka mysl przeszła mi przez głowe dodam jeszcze ze ten pasek mi popiskuje.
Jesli cisnienie bedzie ok i trzabedzie wymieniac szklanki dozbierac odrazu kasy na nowy rozrzad? Taka mysl przeszła mi przez głowe dodam jeszcze ze ten pasek mi popiskuje.
zasada jest taka zdejmujesz pasek to go na zlom i od razu nowy rozrządmasny89 pisze:Byłem u mechanika w mojej sprawie i powiedział że jesli cisnienie oleju bedzie ok to czeka mnie wymiana szklanek wiaże sie to z demontarzem paska rozrzadu(30tyśi juz ma)
Mechanik mi zmierzy przy okazji robienia zbieżnosciwidmo pisze:a jakie pomiary kompresji ?
Jaki pomiar ciśnienia oleju ?
Właśnie tez tak pomyslałemtomek1982 pisze:Byłem u mechanika w mojej sprawie i powiedział że jesli cisnienie oleju bedzie ok to czeka mnie wymiana szklanek wiaże sie to z demontarzem paska rozrzadu(30tyśi juz ma)
zasada jest taka zdejmujesz pasek to go na zlom i od razu nowy rozrząd