[B4 1Z]Dawka rozruchowa
- Icemerc-zona
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Dziwne to jest to ,że po zmianie obrotów w adaptacjach coś ci ''dziwnie łapie " bo zmiana obrotów nie ma nic do łapania A ''ruszać" obroty w adaptacjach można do bólu ,bo na nic prucz obrotów wpływu to nie ma ....speckom pisze:ja u siebie zmienilem to obroty dziwne lapie,lepiej nie ruszac jak dobrze odpala.
podlaczylem sie pod niebieska wtyczke czujnika temp. Ale nie dziala to.bo grzeja i tak czy wlacze lub wylacze.trzeba bedzie sie pod przekaznik podlaczyc.bo tak to szkoda swiec zeby mi podgrzewaly uklad.a mam ori beru wiec tanie nie sa.kojak85 pisze:AB4 ma rację. Jak już chcesz tak kombinować to lepiej podłącz się pod przekaźnik.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Normalnie <ok> dawkę nastawnikiem ,o ile nie masz plomby ,a kąt popuszczając mocowanie pompy i dając pompę " z obrotami "czyli od silnika ,bo jest zbyt wczesny,w Twoim przypadku ... ustawiasz wartość 45-55...tylko nie wiem jak w deltascanie wchodzi się w nastawy podstawowe ,bo tylko tam widac statyczny kąt wtrysku ,który ustawiamybioły11 pisze:sprawdzałem deltasanem za rozgrzanym silniku normalne obroty bez gazu i dawka 31 a kąt wtrysku 76-81....
jak ustawić dawkę i kąt żeby było dobrze ??