Audi 90 Quattro by Gibon
Audi 90 Quattro by Gibon
Witam. Chce wam przedstawić moją śliczną ukochaną 90-tkę. Rok temu odkupiłem ją od pewnego starszego faceta, który jeździł nią od 2000 roku. Twierdził, że jest drugim właścicielem w Polsce. Kto był pierwszym właścicielem w naszym kraju to nie wiem. Wcześniej była użytkowana po niemieckich drogach po czym 1994 roku została sprowadzona. Dodam, że rok 1994 jest również wbity w dowodzie jako data produkcji <ok>
Szczegóły:
Audi 90 B3 Quattro 2.3 NG 136 KM
Zakupiony z przebiegiem:
Aktualny przebieg to ponad 272000
Elektryczne lusterka
ABS
Wspomaganie
Niestety tylko tyle, ale za to ma ładną jasną tapicerkę
Rok temu zainstalowałem w niej LPG mimo iż odradzano mi. Znalazłem jednak dobrego gazownika, na temat którego zebrałem same pozytywne opinie i doświadczeniu w montowaniu takiej instalacji w B3 i mimo naprawdę dużych obaw przekonał mnie kolega i nie żałuje tej decyzji. Do dnia dzisiejszego jeżdżę na tym paliwie bez problemów. Przynajmniej raz w tygodniu przegonie ją jakieś 50 km na benzynie. LPG - "paliwo dla ubogich" ale prawda jest taka, że przelewać mi się nie przelewa i jeśli LPG ma świadczyć o tym, że jestem napiętnowany jako biedak niech i tak będzie, ale ja tankując samochód na stacji wyjeżdżam z niej z rogalem na twarzy i mogę wcisnąć gaz do dechy, a nie pilnować się aby nie przekroczyć 2500 obrotów bo za chwile będę musiał zawrócić na stacje
Co zrobiłem ?
Całe zawieszenie. W piątek był przegląd i przeszła bez problemu... wręcz się pan diagnosta zachwycał nią i chciał odkupić hehe :mrgreen:
Aktualnie czekam na śnieg chciałem tak trochę z innej beczki napisać bo coś sobie uświadomiłem jadąc w czwartek do pracy wiecie, że na drodze do pracy spotykam więcej pługów niż gdy śnieg leży na drodze ?? Drogowcy chcieli zaskoczyć tym razem zimę, ale ona znowu zaskoczyła ich hehehe
Zdjęcia:
I krótki film z tamtego roku:
http://www.youtube.com/watch?v=FTN6KyX2848
EDIT. 31.07.2012
Foty z dzisiaj zrobione przy jeziorze Dzierżno Małe Widać ogniska rdzy. Dlatego ostatni raz oglądacie auto w takim stanie ponieważ w planach mam nie długo zabawę przy blacharce i chce wymienić boczne listwy bo te poprzedni właściciel na jakieś wkręty zamocował
Komentarze mile widziane
Takie tam sobie
http://youtu.be/soHXqI00G-o
Szczegóły:
Audi 90 B3 Quattro 2.3 NG 136 KM
Zakupiony z przebiegiem:
Aktualny przebieg to ponad 272000
Elektryczne lusterka
ABS
Wspomaganie
Niestety tylko tyle, ale za to ma ładną jasną tapicerkę
Rok temu zainstalowałem w niej LPG mimo iż odradzano mi. Znalazłem jednak dobrego gazownika, na temat którego zebrałem same pozytywne opinie i doświadczeniu w montowaniu takiej instalacji w B3 i mimo naprawdę dużych obaw przekonał mnie kolega i nie żałuje tej decyzji. Do dnia dzisiejszego jeżdżę na tym paliwie bez problemów. Przynajmniej raz w tygodniu przegonie ją jakieś 50 km na benzynie. LPG - "paliwo dla ubogich" ale prawda jest taka, że przelewać mi się nie przelewa i jeśli LPG ma świadczyć o tym, że jestem napiętnowany jako biedak niech i tak będzie, ale ja tankując samochód na stacji wyjeżdżam z niej z rogalem na twarzy i mogę wcisnąć gaz do dechy, a nie pilnować się aby nie przekroczyć 2500 obrotów bo za chwile będę musiał zawrócić na stacje
Co zrobiłem ?
Całe zawieszenie. W piątek był przegląd i przeszła bez problemu... wręcz się pan diagnosta zachwycał nią i chciał odkupić hehe :mrgreen:
Aktualnie czekam na śnieg chciałem tak trochę z innej beczki napisać bo coś sobie uświadomiłem jadąc w czwartek do pracy wiecie, że na drodze do pracy spotykam więcej pługów niż gdy śnieg leży na drodze ?? Drogowcy chcieli zaskoczyć tym razem zimę, ale ona znowu zaskoczyła ich hehehe
Zdjęcia:
I krótki film z tamtego roku:
http://www.youtube.com/watch?v=FTN6KyX2848
EDIT. 31.07.2012
Foty z dzisiaj zrobione przy jeziorze Dzierżno Małe Widać ogniska rdzy. Dlatego ostatni raz oglądacie auto w takim stanie ponieważ w planach mam nie długo zabawę przy blacharce i chce wymienić boczne listwy bo te poprzedni właściciel na jakieś wkręty zamocował
Komentarze mile widziane
Takie tam sobie
http://youtu.be/soHXqI00G-o
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2012, 19:33 przez Gibon84, łącznie zmieniany 6 razy.
Zdjęcie środka wrzucę, ale jest do prania dlatego mam zamiar zrobić fotki po wyczyszczeniu co do filmików ten na parkingu jest wrzucony w skróconej wersji o się męczyłem za nim mi się udało co d drugiego na lotnisku wiedziałem, że będę w niedługim czasie za zawieszenie się brał i dlatego sobie pozwoliłem na taką zabawę dodam tylko, że po tej zabawie auto trafiło do mechanika, który mnie przeklną ale warto było wyorałem ostro plac dodam, że po mnie wjechał gość BMW E36 2.5 i się zakopał
-
- Forum Audi 80
- Imię: Zbyszek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK
Gibon84, bardzo eleganski masz fur,ale mniej wiecej po Waszemu mowiac: nie miolzes Pieronie kajs lepszej miejscowki na focenie sie z autem niz kolo hasiokow??!!!
...to po raz, a po dwa co to za manewry sa na tych filmach? krecenie sie za wlasnym ogonem niech pozostanie domena dosiadajacych E30, E36 i innych tym podobnych - 'nasza' dziedzina jest co innego:
...to po raz, a po dwa co to za manewry sa na tych filmach? krecenie sie za wlasnym ogonem niech pozostanie domena dosiadajacych E30, E36 i innych tym podobnych - 'nasza' dziedzina jest co innego:
Wiedziałem, że w końcu ktoś ten hasiok zauważy to nie tak opcja była tako, że w tle miał być startujący samolot w Balicach niestety refleks kolegi pozostawił wiele do życzenia i po wielu wielu próbach nic z tego nie wyszło no ale trudno się godo... ale fota ogólnie mi się spodobała i dlatego sam jest
Panowie dodałem dwa zdjęcia gdzie widać kierownicę. Mam pytanie odnośnie tej kierownicy. Bo jeszcze się z taką nie spotkałem. O co z nią chodzi, ma jakąś ciekawą historię ?? Mam w planach ją zmienić, ale jeśli wiążę się z nią coś ciekawego czy jest jakaś unikatowa to się powstrzymam Pozdrawiam i Wesołych