Witam.
Mój problem jest następujący zatem tak,,, posypał mi się rozrząd całkowicie byłem zmuszony do wymiany wszystkiego tzn. wszystkie koła zębate, napinacz, pasek no wszystko co do rozrządu dodatkowo musiałem zregenerować pompe ponieważ tulejka na której chodzi miała lekkie bicie,, gdy już wszystko zostało zrobione nie to autko lepsza moc i wogóle cichsze mechanik jeszcze dodał że przy wymianie oleju ustawi mi pompe pod komputer czy jakoś tak, gdyż jakaś tam wtyczka mu sie rozwaliła i musi to zorobić a pompe ustawił tak jak była, owszem czuć jak jest delikatnie słabszy ale tylko przy ruszaniu nie ma tego zrywu, na większych obrotach jest mocniejszy, od kilku dni słysze leki świerkot nie jest pisk paska ani nic poprostu taki świerkot bardzo delikatny i niewiem czy cie coś dzieje czy poprostu docierają sie koła i pasek???
[ B4 1.9 TDI ] dziwny świerkot na wolnych obrotach!
Jestem na 90% pewien, że ten świerkot dochodzi z koła pasowego. Przeczytaj sobie ten wątek. Mechanik zapewne poluźnił pasek na pompie wody i się poprawiło, ale nie rozwiązało zasadniczego problemu.gacak pisze:sytuacja opanowana świerkot był wydawany przez pasek który chodzi na pompie wody.
Dziękuje za odpowiedzi!