[B4 AAZ]Miga lampka plynu
[B4 AAZ]Miga lampka plynu
Witam, a no mam taki problem, ze zaczela migac mi podczas jazdy kontrolka plynu chlodzacego, plyn naturalnie jest zalany, wczesniej uciekal przez zbbiorniczek wyrownawczy ktory wymienilem wraz z czujnikeiem, jeszcze wczesniej uciekal przez pompe wody ktora zostala wymieniona(pozostal stary termostat). Obecnie wszystko z układem chłodzenia wygląda na to, że jest wporządku. O co może chodzić?Może to być przez ten stary termostat?
- Łukasz1990
- Forum Audi 80
termostat do czunika nic nie ma, czujnik znajduje sie na dole zbiorniczka wyrownawczego. Gdyby temostat nawalil to albo bys mial niedogrzany silnik albo bys go przegrzal. Jesli Z ukadem wszystko ok, wode w zbiorniczku masz, trzyma temp ok. 90 stopni to wymien czujnik albo rpzeczysc styki i po problemie
A oryginalny czy zamiennik? Bo to akurat może mieć decydujące znaczenieboro05 pisze:czujnik jest nowy
[ Dodano: 2011-12-14, 20:46 ]
To akurat nie ma znaczenia. Czujnik Cię informuje o stanie płynu w zbiorniczku i o tem. płynu.Może to sygnalizować nieszczelność układu, bo delikatnie poci się chłodnica?
Panowie a sprawdziliście ciśnienie w układzie chłodzenia? Też tak miałem i pomogła wymiana korka zbiorniczka wyrównawczego, tylko na dobry korek trafiłem dopiero za drugim razem. gdy korek nie upuszcza ciśnienia to puchną węże i wciąga płyn ze zbiorniczka, a po odkręceniu korka płyn wraca :mrgreen: i stąd to miganie kontrolki.
Arteriusz właśnie zwiększając obroty silnika zwiększa się ciśnienie w układzie i "wciąga" płyn w puchnące przewody, korek kosztuje koło 10 zł.
Arteriusz właśnie zwiększając obroty silnika zwiększa się ciśnienie w układzie i "wciąga" płyn w puchnące przewody, korek kosztuje koło 10 zł.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z