[B3 1,8] Sworzeń wahacza
Nie do końca, miałem 19mm na starym typie zawieszenia, od któregoś tam numeru nadwozia szły 19mm.bobsley6 pisze:dla mocniejszych silników od 112 km zaczyna sie 19 mm dla tych słabszych i bez przerówbek w zawieszeniu 17 mm . Różnica pomiedzy wspomaganiem a bez to wygiety sworzen do przodu przy wspomaganiu
- carlos0101
- Forum Audi 80
witam panowie.
podłącze się pod temat, żeby nie zakładać nowego.
mam problem natury technicznej, otóż pan w sklepie zamówił mi parę części z zawieszenia, ale jak sprawdzałem w katalogach, to wg katalogów, nie wszystkie są do mojego autka, wiec jakby ktoś mógł mi pomoc i powiedzieć czy będzie to pasowało, czy nie to będę wdzięczny.
przegub prawy - Ruville 75409s (tu wychodzi mi ok, ale wole się upewnić)
łącznik stabilizatora - Febi 18084 (wychodzi mi, że to do B4 avant, choć długość jest ta sama)
tuleje wahacza - lemforder 10126 03 (ok)
sworznie wahacza - Febi 02057 i 02058 (tutaj tez z katalogów wynika, ze tez sworzeń jest do B4 avant)
no i właśnie, czy po prostu te zawieszenie jest takie samo w tych autach i części podane przeze mnie będą pasować, czy może pan w sklepie się pomylił i będę musiał oddać ten łącznik i sworznie, co swoją drogą nie jest mi na rękę, bo miałem dzisiaj to robić, a w najbliższym czasie znowu nie będę miał kiedy
Autko to Audi 80 B3 1.8S PM
ze wspomaganiem, bez ABS
rocznik 1991
końcówka vin, jeśli komuś to pomoże, to 8A-M-317762
z góry dziękuję za pomoc
podłącze się pod temat, żeby nie zakładać nowego.
mam problem natury technicznej, otóż pan w sklepie zamówił mi parę części z zawieszenia, ale jak sprawdzałem w katalogach, to wg katalogów, nie wszystkie są do mojego autka, wiec jakby ktoś mógł mi pomoc i powiedzieć czy będzie to pasowało, czy nie to będę wdzięczny.
przegub prawy - Ruville 75409s (tu wychodzi mi ok, ale wole się upewnić)
łącznik stabilizatora - Febi 18084 (wychodzi mi, że to do B4 avant, choć długość jest ta sama)
tuleje wahacza - lemforder 10126 03 (ok)
sworznie wahacza - Febi 02057 i 02058 (tutaj tez z katalogów wynika, ze tez sworzeń jest do B4 avant)
no i właśnie, czy po prostu te zawieszenie jest takie samo w tych autach i części podane przeze mnie będą pasować, czy może pan w sklepie się pomylił i będę musiał oddać ten łącznik i sworznie, co swoją drogą nie jest mi na rękę, bo miałem dzisiaj to robić, a w najbliższym czasie znowu nie będę miał kiedy
Autko to Audi 80 B3 1.8S PM
ze wspomaganiem, bez ABS
rocznik 1991
końcówka vin, jeśli komuś to pomoże, to 8A-M-317762
z góry dziękuję za pomoc