[B3 1,8S PM] zmiana silnika
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
No w Sosnowcu też jest 1.8 ale JN. Ja na Twoim miejscu wolałbym już gdzieś podjechać po ten silnik jeśli jest pewność że jest na chodzie. Taki silniczek to przewieziesz pierwszym lepszym hatchbackiem. Ja do tego celu kupiłem citroena ax`a i doskonale się sprawdził na czas remontu. Co prawda ja nie jechałem po drugi silnik ale woziłem jak głupek swój własny z garażu do domu gdzie miałem stojak na silnik i tam sobie demontowałem a później montowałem tłoki i wał korbowy. No ale nie o to chodzi w tym poście. Istotą jest, że lepiej poszukać gdzieś dalej jakiegoś silnika (nawet w dystansie 100km) ale, żeby był pewny. Bo w dzisiejszych czasach transport nie jest problemem. I nie trzeba wcale najmować dostawczaka czy przyczepy żeby dowieźć na miejsce silniczek.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
no trzeba przyznać, że lekko hardcorowe . Ja nie dość że przewoziłem w bagażniku AX`a swój silnik owiązany linami i obłożony workami z każdej strony to i tak latał on we wszystkie strony. Jednak masa plus pęd robi swoje. Ale i tak najważniejsze, żeby auto przewożące silnik miało niski próg załadunkowy, bo jak jest za wysoko np. tak jak w 80-tce to wyciągnąć ponad 100 kilowy motór to nie jest takie hop siup <ok>