[B4 1Z] Dodatkowe zegary w 1Z. Jak to rozgryźć?
[B4 1Z] Dodatkowe zegary w 1Z. Jak to rozgryźć?
Witam Drodzy forumowcze. Zanabylem droga kupna wspaniale dodatkowe wskaźniczki, lecz nie mam zielonego pojecia jak je zamontowac, czy ktos z Was juz to przerabial?
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2007, 21:15 przez pilocik69, łącznie zmieniany 1 raz.
Potrzebujesz oprócz zegarów i kawałka tunela środkowego (z popielniczką) jeszcze czujnik ciśnienia oleju, czujnik temperatury oleju, podstawę filtra oleju z miejscem na dodatkowy czujnik. Ja u siebie zmieniłem podstawę, dzięki czemu założyłem czujnik ciśnienia oleju (jest duży i nie mieści się w miejsce ori). Nie mam natomiast pomysłu, gdzie podłączyć cujnik temp. Co do samego podłączenia to zrobił mi to elektryk.
czujnik temp można w miskęchips pisze:Potrzebujesz oprócz zegarów i kawałka tunela środkowego (z popielniczką) jeszcze czujnik ciśnienia oleju, czujnik temperatury oleju, podstawę filtra oleju z miejscem na dodatkowy czujnik. Ja u siebie zmieniłem podstawę, dzięki czemu założyłem czujnik ciśnienia oleju (jest duży i nie mieści się w miejsce ori). Nie mam natomiast pomysłu, gdzie podłączyć cujnik temp. Co do samego podłączenia to zrobił mi to elektryk.
ja u siebie mam wszystko wkręcone w miejscu po starym czujniku ciśnienia oleju, zrobiony trójnik.
Czujnik do ciśnienia oleju jest podwójny w zakresie 0-1 (albo 0-0,75) i 0-5 bar.
0-5 podłączasz pod dodatkowy zegar, a tamten drugi zamiast starego czujnika. (który gasi lampkę smarowania)
Więc potrzebujesz dorobić rozgałęźkę na 2 czujniki, chociaż ja mam na 3 ale nie potrzebnie.
8-)