[All] Alufelgi ... wszystko na ten temat !
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
SIDNEY85, ehh wielka szkoda że to nie 16" :-| 15 będzie za mało
Co do koloru to wszystkie opcje są dobre w których rant jest w polerce. Całe w kolorze tracą swój urok... Złoty rotor, czarny albo całe w polerce to wszystko będzie do twojego nadwozia fajnie pasować...
Kurde... do b3 to bardzo fajny rozmiar ale do b4 o cal za mało...
Co do koloru to wszystkie opcje są dobre w których rant jest w polerce. Całe w kolorze tracą swój urok... Złoty rotor, czarny albo całe w polerce to wszystko będzie do twojego nadwozia fajnie pasować...
Kurde... do b3 to bardzo fajny rozmiar ale do b4 o cal za mało...
No niestety nieznalazlem zadnych 16'' w rozmiarze 4x108 w dobrej kasie zazwyczaj ceny przekraczajace grubo ponad 1000 euro. Zobaczymy jak to bedzie wygladac pomaluje zaloze 3'' ranty zalozymy i zobaczymy jak bedzie pasowac tylko ze gleba za wysoka przyjdzie gwint i tak zostanie.
Ponawiam pytanie w sprawie szerokosci felg czy 3''rant z przodu plus opona 195/45 lub 205/45 nie bedzie ocierac w mojej B4.
Ponawiam pytanie w sprawie szerokosci felg czy 3''rant z przodu plus opona 195/45 lub 205/45 nie bedzie ocierac w mojej B4.
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
et bedzie wynosic -12, wiec wzorujac sie na tym co napisal Mabro, bedzie wystawac o 42mm, wiec zycze ogolnie powodzenia :mrgreen:
zakladales tego bbs'a na auto, czy nie masz mozliwosci?
...tak mi sie wydaje, bo jezeli ta felga na wyjsciu byla w 7J na odsadzeniu takim jak aero, czyli do wahacza belki, czy co i jak Wy tam macie w Q (nie wiem jestem zielony w waszym zawieszeniu), miala kilometry to dokladajac do takiego przykladowego aer'acza chocby na trytytkach rant 3" spowodujesz wlasnie ze wyskoczy ona naprawde daleko poza granice blotnika... takim tokiem rozumowania, felga podana przez Mabro gdyby byla skrecana i zmniejszylibysmy jej szerokosc z 9J na 7J, zwiekszylibysmy to et do wartosci 65 punktow, pytaj Atlasa o dokladne wyliczenia, bo on to wozi tych ranotw w bagieru co nie miara, a ja tylko czytam, ucze sie i teoretyzuje :mrgreen:
zakladales tego bbs'a na auto, czy nie masz mozliwosci?
...tak mi sie wydaje, bo jezeli ta felga na wyjsciu byla w 7J na odsadzeniu takim jak aero, czyli do wahacza belki, czy co i jak Wy tam macie w Q (nie wiem jestem zielony w waszym zawieszeniu), miala kilometry to dokladajac do takiego przykladowego aer'acza chocby na trytytkach rant 3" spowodujesz wlasnie ze wyskoczy ona naprawde daleko poza granice blotnika... takim tokiem rozumowania, felga podana przez Mabro gdyby byla skrecana i zmniejszylibysmy jej szerokosc z 9J na 7J, zwiekszylibysmy to et do wartosci 65 punktow, pytaj Atlasa o dokladne wyliczenia, bo on to wozi tych ranotw w bagieru co nie miara, a ja tylko czytam, ucze sie i teoretyzuje :mrgreen:
SIDNEY85, niestety lipny rozmiar kupiłeś. Wg mnie lepiej je sprzedaj i kup coś innego. Słabe ET mają, a 3 calowe ranty do RSów nawet w 15" to rarytas prawie nie do zdobycia, chyba że nowe chińskie ranty kupisz nówki po jakieś 650zł za sztukę.
Dobrze, że masz w nich dekielki, bo ktoś na pewno się skusi na taki komplet do mniejszego auta.
Felga kultowa, ale słabe parametry jak do B4. Ewentualnie kup dystanse 30mm na wszystkie osie i załóż opony 195/45... eee to bez sensu. Kombinuj, ale wg mnie mądrzej będzie to sprzedać.
Uwaga: to są felgi 3 częściowe, nigdy nie wiesz, czy ktoś nie zmieniał rotorów/bębnów/rantów. Oznaczenia ET mogą się nie zgadzać z rzeczywistością. Musisz założyć to na jakiekolwiek audi, by potwierdzić parametry felgi i dobrać ranty/dystanse.
A tak na marginesie, to w nich masz pół calowe ranty (0,5") a nie 1 calowe.
Dobrze, że masz w nich dekielki, bo ktoś na pewno się skusi na taki komplet do mniejszego auta.
Felga kultowa, ale słabe parametry jak do B4. Ewentualnie kup dystanse 30mm na wszystkie osie i załóż opony 195/45... eee to bez sensu. Kombinuj, ale wg mnie mądrzej będzie to sprzedać.
Uwaga: to są felgi 3 częściowe, nigdy nie wiesz, czy ktoś nie zmieniał rotorów/bębnów/rantów. Oznaczenia ET mogą się nie zgadzać z rzeczywistością. Musisz założyć to na jakiekolwiek audi, by potwierdzić parametry felgi i dobrać ranty/dystanse.
A tak na marginesie, to w nich masz pół calowe ranty (0,5") a nie 1 calowe.
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
atlas a czemu myslisz ze to sa 0.5" ranty ? czy szerokosc rantu to jest tylko plaska powierzchnia po obrysie czy szerokosc calosci czyli calego elementu przykrecanego. Bo jesli calego to ja widze na fotkach 2.5cm (cal)... et dojrzalem ze jest 38 wiec na 20mm dystansie bedzie 18 + 2 calowy rant to juz bedzie fajnie wygladalo w b4...
Teraz kolega ma ma borbety z ET domniewam 35 lub 25 i nie jest zbyt gleboko schowana ta felga wiec z ty,m bbs'em bedzie oki <ok>
Teraz kolega ma ma borbety z ET domniewam 35 lub 25 i nie jest zbyt gleboko schowana ta felga wiec z ty,m bbs'em bedzie oki <ok>
Ale po co zakladac Dystans 20mm i wypychac felge, jak moge kupic szerszy rant np 3'' i sie spotkamy niej wiecej w tym samym miejscu. Wiesz o co mi chodzi ???
Jeden cal ma 25,4mm. Czyli biorac to na chlopski rozum beben ma 6'' plus rotor z 10mm mniej wiecej plus rant 2,5'' wyjdzie 8,7J tak ??? U nie Borbety Maja 8J ET 25 jak sie nie myle (musze sprawdzic) i opona jest RunFlat 205/50/17 z rantem ochronnym mierzylem ja i wychodzi od najszerszego miejsca 9J.
Czyli jak dam sama Felge 9J i naciagne opone 205/45 lub 50 to sie pieknie schowa.
Dobrze rozumuje ???
Sprawa jest taka ze chce maksymalnie wykorzystac ta felge, ale niechce zeby wystawala tylko byla rowna z blotnikiem i sie lekko chowala.
Kazda pomoc ze strony Klubowiczow serdecznie doceniam <ok>
Jeden cal ma 25,4mm. Czyli biorac to na chlopski rozum beben ma 6'' plus rotor z 10mm mniej wiecej plus rant 2,5'' wyjdzie 8,7J tak ??? U nie Borbety Maja 8J ET 25 jak sie nie myle (musze sprawdzic) i opona jest RunFlat 205/50/17 z rantem ochronnym mierzylem ja i wychodzi od najszerszego miejsca 9J.
Czyli jak dam sama Felge 9J i naciagne opone 205/45 lub 50 to sie pieknie schowa.
Dobrze rozumuje ???
Sprawa jest taka ze chce maksymalnie wykorzystac ta felge, ale niechce zeby wystawala tylko byla rowna z blotnikiem i sie lekko chowala.
Kazda pomoc ze strony Klubowiczow serdecznie doceniam <ok>