Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 2.0e 3A] nierówne obroty, gaśnięcie, nie odpala

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
slanet1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 2.0e 3A] nierówne obroty, gaśnięcie, nie odpala

Post autor: slanet1 » 21 gru 2011, 18:52

Witam wszystkich ,mam problem z audi b3 2.0e silnik 3A benzyna gaz mianowicie na benzynie zimny odpala tak po kilku próbach na gazie bez problemów i chodzi bez zarzutu natomiast na benzynie odpali i po osiągnięciu tak około 30stopni zaczyna nierówno chodzić i gaśnie i odpalić nie chce ,na gazie odpali i chodzi .Po osiągnięciu 80stopni po przełączeniu w trakcie jazdy z gazu na paliwo po stu metrach łapie i zaczyna chodzić ,po puszczeniu gazu w trakcie jazdy szarpie i trochę życia ma w sobie tak około 2500obr przy niższych się pierw zdławi i dopiero zaczyna ciągnąć do przodu. Po zatrzymaniu na postoju obroty chwilę falują 1000-1200 i po chwili gaśnie ,odpala na benzynie po paru obrotach i chodzi nierówno jakby na trzy gary i bez dodawania gazu zgaśnie
-czujnik temp nowy ,klapa przepływomierza chodzi lekko i nie przyciera

Poprawiłem ci temat, następnym razem nazwij go zgodnie z regulaminem bo poleci od razu do kosza!
:arrow: https://audi80.pl/-zanim-cos-tu-napi ... vt9608.htm
Ostatnio zmieniony 21 gru 2011, 22:19 przez slanet1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
karol89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karol89 » 21 gru 2011, 19:39

Odpowiem tak...wtrysk mechaniczny i gaz to temat rzeka...jak dla mnie takie połączenie to porażka i wiecznie są z tym problemy...Ogólnie to ja zawsze obstawiam rozdzielacz paliwa że ma popękane oringi utrzymujące ciśnienie paliwa...

L_O_R_D
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: L_O_R_D » 21 gru 2011, 19:49

a kolego krokowca czysciłeś ? bo miałem podobny problem i kiedy wyczysciłem krokowca to wszystko mi wróciło do normy.

slanet1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: slanet1 » 21 gru 2011, 20:34

Krokowca czyściłem ,a autko kupiłem parę miesięcy temu ,nie odpalało na zimnym silniku według kodów był uszkodzony czujnik temp wymieniłem i zapala ,ale inne cuda się dzieją .
Zapomniałem w temacie napisać że do filtra powietrza dostawało się paliwo ,był zawieszony ten tłoczek w rozdzielaczu odkręciłem tą nakrętkę z tłoczkiem ,z tym że zaznaczyłem sobie położenie nakrętki dokręciłem ją licząc obroty i dopiero wtedy ją wykręciłem do tego samego położenia.
kto śmi powiedział że może to być sąda bo u mnie są przy niej trzy przewody jest możliwość ją sprawdzić ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl