Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.8PM]palące się ciągle kierunki

ODPOWIEDZ
audice
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[1.8PM]palące się ciągle kierunki

Post autor: audice » 26 gru 2011, 13:10

Witam wszystkim forumowiczów. Mam nie typowy problem, szukałem i chyba jeszcze nie był omawiany. W trakcie jazdy zapalają się na 15 sekund kierunkowskazy (wszystkie 4) i nie mogę ich wyłączyć, potem na 5 sekund się wyłączają i znowu włączają. Nie mam na to wpływu. Jak włącze wtedy awaryjne to kierunki nie migają tylko palą jak światła stale. Zapalają się także przy wyłaczonym samochodzie bez kluczyków w stacyjce. Gdy zaklucze samochód to problem znika a gdy drzwi są otwarte to ciągle to się dzieje. Dodam również że bez kluczyków w stacyjce działają mi wszystkie kierunki (a nie powinny, po włączeniu kierunku w lewo powinna się zapalić pozycja lewa), działa także ogrzewanie. Wymieniłem dziś stacyjkę ponieważ ją podejrzewałem ale niestety problem został. Proszę o pilne podpowiedzi

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 27 gru 2011, 00:01

Wygląda na niezłe zamieszanie w elektryce. Na początek zajrzyj jeszcze do skrzynki bezpieczników i pod nogi kierowcy. Tam jest taka duża kostka gdzie idą między innymi kable od kierunków.

Awatar użytkownika
marcin80
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marcin80 » 27 gru 2011, 07:59

ja miałem problem że zapalał mi się prawy kierunkowskaz i potrafił się tak palić cala noc i gasł sobie kiedy chciał i tez się palił ciągłym światłem i w czasie jazdy i na postoju i z kluczykami i bez po prostu kiedy chciał. winny okazał się alarm, po odłączeniu tego kabelka który odpowiada za mrugniecie światłami podczas zamykania i otwierania auta problem zniknął.

audice
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: audice » 27 gru 2011, 20:30

Sprawdziłem bezpieczniki od kierunków i centralnego i było ok. Dziś byłem u elektryka, winą był stary alarm, nawet nie wiedziałem że był bo kupiłem go bez pilota. Alarm całkiem odcięty i po problemie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl