Witam serdecznie i proszę o pomoc. Posiadam B3 1,8 na gaźniku i mam problem z odpaleniem na LPG.
Rano jak jest jeszcze chłodno to pali na gazie bez problemu.Natomiast jak się nagrzeje to koniec z uruchomieniem.Wszystkie zawory i cewki sprawne.Zmieniłem nawet membrany w parowniku i dalej to samo.Rano odpale ,zajadę do pracy i po 8 godz. nie mogę uruchomić silnika.Na benzynie pali ok.
Bardzo proszę o rade.....
[B3 1,8] nie pali na LPG
+12V mam wzięty z cewki.Do tej pory było wszystko dobrze .Problem pojawił się 2 tygodnie temu i szlag mnie już trafia.
Po zapaleniu na benzynie i przełączeniu na gaz wszystko działa jak należy do chwili zgaszenia silnika.Wieczorem się ochłodziło i zapalił na lpg bez problemu.
Jak wypne +12V z cewki to można podłączyć do + akumulatora ?
Po zapaleniu na benzynie i przełączeniu na gaz wszystko działa jak należy do chwili zgaszenia silnika.Wieczorem się ochłodziło i zapalił na lpg bez problemu.
Jak wypne +12V z cewki to można podłączyć do + akumulatora ?
filterek wymieniłem 1mc. temu.Przełożyłem zasilanie centralki z cewki do stacyjki i zobacze jak sie otoczenie nagrzeje czy zapali.pomierzyłem napiecie na cewce i w czasie uruchamiania na centralce wynosiło 9,4V.po podaniu napięcia ze stacyjki 11,9V.
Zobacze co będzie dalej.
[ Dodano: 2008-07-12, 12:32 ]
Dzięki WOJTEK26...........
Twoja podpowiedź dotycząca zasilania centralki pomogła.
Pali teraz na LPG od kopa.
WIELKIE DZIĘKI.
Zobacze co będzie dalej.
[ Dodano: 2008-07-12, 12:32 ]
Dzięki WOJTEK26...........
Twoja podpowiedź dotycząca zasilania centralki pomogła.
Pali teraz na LPG od kopa.
WIELKIE DZIĘKI.
-
- Forum Audi 80