Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8 RU 55kW LPG] Nie odpala na gazie

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
zgorany
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1.8 RU 55kW LPG] Nie odpala na gazie

Post autor: zgorany » 30 kwie 2008, 15:59

Witam!
Mam problem z odpalaniem na gazie. Otoz wymienialem rozrzad, chlodnice nagrzewnice, regenerowalem reduktor, czyscilem filtr. I od tej pory zaczely sie dziwne rzeczy dziac na gazie. Powyzej 10 stopni za oknem odpalem bez problemu na gazie, chociaz wiem ze nie mozna, ale odpalal, nawet jak byly nizsze temperatury odpalelem uzywajac ssania do gazu (ten przycisk przy wlaczniku do zmiany benzyna-neutral-gaz) bylo wszystko ok. A po wykonaniu tych wszystkich napraw i wymian nie chce na gazie palic. Krece krece i nic. Postanowilem wymienic swiece po juz ponad 40k zrobione bylo na nich, wymienilem, 1 dzien bylo dobrze a nazajutrz na gazie znowu klops. Dodam ze na benzynie pali, przelaczam na gaz, jade gasze na gazie, mijaja 2 godziny i nie ma szans zeby odpalic a wcale nie jest zimno :/ I doszedl ostatnio kolejny problem - zgrzytanie podczas odpalania, czyli bendiks :/ czy bendiks moze byc z tym powiazany. wydaje mi sie ze nie. Bo na benzynie pali. Czyzby to wina przewodow? Wymieniac przewody, a jesli to nie wina przewodow? Wydaje mi sie ze podczas odpalania na gazie za malo mieszanki dostaje sie do gaznika. Co polecacie na poczatek zrobic? Pewnie wymienic przewody :) Jakiej firmy jesli mogbym spytac. A jesli nie przewody to moze mala podpowiedz co ewentualnie sprawdzic.
Czekam na porady.
Pozdrawiam! :)

Awatar użytkownika
davidpolska
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: davidpolska » 30 kwie 2008, 16:27

BEndiks nie ma tu nic jak ci na benzynie pali, jezeli chodzi o kable to najlepsze to BERU ale one kosztują z 250zł. Są Beru po 120 zł ale to podróbki i nie ma co ich kupować. A co do odpalania to wydaje mi się że żle masz może ustawioną dawkę gazu przy reduktorze, moze zaduzą. Jedż na analizator to ci goscie powiedzą.

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Damian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.2 KK
Kontakt:

Post autor: Danek » 30 kwie 2008, 17:36

Przede wszystkim to należy porządnie wyregulować instalację gazową bo po tych wszystkich naprawach na pewno zmieniła się mieszanka. Z tymi podróbkami Beru za 120 zł to lekka przesada. Kupowałem w zeszłym roku w Intercarsie do swojego ABT i płaciłem 136 złociszy za oryginalne Beru.

Awatar użytkownika
davidpolska
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: davidpolska » 30 kwie 2008, 20:57

no może ja płaciłem 120zł za BERU , i wydaje mi się ze to nie są oryginalne, bo założyłem i dalej jest przebicie.(widać iskry pod machą w nocy).Bo dlaczego na allegro są po 200 pare złotych. Popieram Danka z tą mieszanką, ,xle masz ustawioną. Tak jak pisałem jedź na anlizator to ci ustawią , pod wyjątkiem ze na benzynie chodzi ok.

marko
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: marko » 30 kwie 2008, 23:02

Kolego , spróbuj przy odpalaniu z gazu dać większą dawkę początkową - określiłeś to jako ssanie - niż poprzednio . Powiedzmy zwiększaj o 1s co kolejna próba aż do odpalenia lub padnięcia akumulatora . Na alnalizatorze ustawią Ci tolko dawkę na wolnych obrotach . Jaki masz parownik ? z jakimi regulacjami?

tomek44480
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek44480 » 28 gru 2011, 18:34

Lewe powietrze moze dostawac.

Awatar użytkownika
maly81
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maly81 » 28 gru 2011, 21:28

tomek44480 pisze:Lewe powietrze moze dostawac.
ty patrzysz na daty postów

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl