AUDI80 B4 1.9TD SPRZEDANE, można zamknąć temat
- Norbas
- Forum Audi 80
- Imię: Norbert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
nie prościej się spytać czy ktoś ma zdjęcie
http://imageshack.us/photo/my-images/13 ... 0333u.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/85 ... e0334.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/13 ... 0333u.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/85 ... e0334.jpg/
hehe a tam nie będe inwestowac w gadzet
No a wracając do tematu mojego auta to została wymieniona pompa wody, ciekło z niej straszliwie no i termostat przy okazji wymienilismy.
Co do termostatu to wczoraj go wrzątkiem zalałam, ale lipa nie otworzył się, a dzisiaj tata go zagotował i sie otworzył, chyba się zacina ,a jak nie to i tak został wymieniony na nowszy model.
No to auto znowu jedzie, na szczęście sie okazało, że to nic strasznego, a co do oleju to jak go sprawdzałam, to taki dziwnie mało gesty był, może w kilka godzin nie zdążył sie całkowicie schłodzić,<albo ja byłam w szoku i wszystko mi sie wydawało zupełnie inaczej> nie wiem, ale wszystko skończyło sie ok
No a wracając do tematu mojego auta to została wymieniona pompa wody, ciekło z niej straszliwie no i termostat przy okazji wymienilismy.
Co do termostatu to wczoraj go wrzątkiem zalałam, ale lipa nie otworzył się, a dzisiaj tata go zagotował i sie otworzył, chyba się zacina ,a jak nie to i tak został wymieniony na nowszy model.
No to auto znowu jedzie, na szczęście sie okazało, że to nic strasznego, a co do oleju to jak go sprawdzałam, to taki dziwnie mało gesty był, może w kilka godzin nie zdążył sie całkowicie schłodzić,<albo ja byłam w szoku i wszystko mi sie wydawało zupełnie inaczej> nie wiem, ale wszystko skończyło sie ok
no ja się zastanawiałam czy dac 5w, ale kurcze to taki skok dla mojego dziadka w nowoczesność, ze nie wiem czy by to przetwał hehe
leje 10w ale no kurcze ciągle gdzieś mam wycieki i jak je wyeliminuje, że nie będe robić dolewek ciągle to wtedy rozwaze kwestie tego oleju
leje 10w ale no kurcze ciągle gdzieś mam wycieki i jak je wyeliminuje, że nie będe robić dolewek ciągle to wtedy rozwaze kwestie tego oleju
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 10:09 przez alicjaaa, łącznie zmieniany 1 raz.
Lataj na 10W. Takie autko i tak za wiele nie odczuje a Twoja kieszeń tak. Lepiej 10W i częściej zmienić - moje zdanie. Zaraz pewnie znajdą się fanatycy, którzy do ursusa laliby 0W ale to przerost formy nad treścią.
Zaraz i tak nasi rządzący dowalą taki podatek od starych aut, że co najmniej połowa naszych 80-tek pójdzie zdobić złomowiska
Zaraz i tak nasi rządzący dowalą taki podatek od starych aut, że co najmniej połowa naszych 80-tek pójdzie zdobić złomowiska
hehe też tak narazie myśle, bo kasy juz nie mam na ulepszanie, kiedys przyjdzie pora na zwiększanie czegoś, oczywiście jeśli auto do tego czasu będzie się trzymac hehe,
no zstało mi pół roku szkoły potem "go to work" jak będe zarabiać choc troche więcej niż na paliwo to będe działać pod maską coś niecoś,
ale dzisiaj musze zrobic zdjęcie z kolejnym pytaniem :lol:
no zstało mi pół roku szkoły potem "go to work" jak będe zarabiać choc troche więcej niż na paliwo to będe działać pod maską coś niecoś,
ale dzisiaj musze zrobic zdjęcie z kolejnym pytaniem :lol:
a zawsze idę na żywca i nigdy z tym olejem nie miałem przykrych niespodzianek.alicjaaa pisze:no ja się zastanawiałam czy dac 5w, ale kurcze to taki skok dla mojego dziadka w nowoczesność, ze nie wiem czy by to przetwał hehe
a u Ciebie silnik po remoncie więc tym bardziej nalezy mu się jakiś uczciwy olej a nie coś co olej udaje i przy -20*C można to coś odbijać młotkiem od wału :lol:
po za tym to silnik doładowany a turbo na pewno Ci się lepszą pracą odwdzięczy. do wolnossącego D bym łał 10W może i nawet 15W bo tam różnica by była tylko w mroźne zimy.
przy doładowanych silnikach różnicę odczujesz w spalaniu zwłaszcza jeśli jeździsz często po miescie lub i po autostradach a na śląsku troszkę ich jest.
tak, dowalą bo polak głupi i na wszystko pozwala. przd wyborami ile to była gadania że będą przeciwdziałać drożyźnie, efekt? po wygranych wyborach podwyżka akcyzy na paliwo a więc i wszystko do góry.kojak85 pisze:Zaraz i tak nasi rządzący dowalą taki podatek od starych aut, że co najmniej połowa naszych 80-tek pójdzie zdobić złomowiska
no dobra kończymy dywagacje olejowe bo będziemy się zaraz bić :lol:
ja z dolnego śląska jestem :mrgreen:arwam pisze:jeśli jeździsz często po miescie lub i po autostradach a na śląsku troszkę ich jest.
no niestety było to do przewidzenia, że skoro u innych takie ceny to i nam dowalą, także w słowa polityków ja osobiście nigdy nie wierzyłam, chyba, że po dokonaniu tego co obiecywali. niestety pozostanie rower ewentualnie motorynka jakaś na przemieszczanie się w miare taniearwam pisze:przd wyborami ile to była gadania że będą przeciwdziałać drożyźnie, efekt? po wygranych wyborach podwyżka akcyzy na paliwo a więc i wszystko do góry.