[B4 1Z] Strzelił pasek rozrządu
[B4 1Z] Strzelił pasek rozrządu
Jak uruchomić pasek rozrządu, gdy jest zerwana osłona do Audi 80 B4 90 kM
Proszę o pomoc!!!
Proszę o pomoc!!!
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 18:17 przez Luki_Ino, łącznie zmieniany 2 razy.
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
1Z jest kolizyjny jak cholera. Jeżeli pasek strzelił przy dużej prędkości lub na obrotach i pękł całkowicie to z głowicy sieczka. Jeżeli dużych obrotów nie było i tylko przeskoczył to zakładaj pasek i już.
Dla pewności załóż pasek i z wykręconymi świecami żarowymi pokręć wałem na sucho i jeżeli nic nie będzie strzelać to będzie ok. Oczywiście będzie opór bo pompa wtryskowa będzie go stawiać.
Pytanie jest inne, dlaczego strzelił pasek?
W tej chwili nic nie tracisz a możesz zyskać. Jeżeli tłoki wybiły zawory to masz głowicę do roboty albo trzeba kupić drugą. Tłoki raczej nie ucierpiały, kopyta też nie powinny. W 99% zawory dostają lanie i tyle.
Tylko wszystko z wyczuciem i dokładnie, bo jak coś jest nie tak już na tym etapie to trzeba zdjąć głowicę i to sprawdzić.
Ja jednak spróbowałbym z samym paskiem - może miałeś farta.
Dla pewności załóż pasek i z wykręconymi świecami żarowymi pokręć wałem na sucho i jeżeli nic nie będzie strzelać to będzie ok. Oczywiście będzie opór bo pompa wtryskowa będzie go stawiać.
Pytanie jest inne, dlaczego strzelił pasek?
W tej chwili nic nie tracisz a możesz zyskać. Jeżeli tłoki wybiły zawory to masz głowicę do roboty albo trzeba kupić drugą. Tłoki raczej nie ucierpiały, kopyta też nie powinny. W 99% zawory dostają lanie i tyle.
Tylko wszystko z wyczuciem i dokładnie, bo jak coś jest nie tak już na tym etapie to trzeba zdjąć głowicę i to sprawdzić.
Ja jednak spróbowałbym z samym paskiem - może miałeś farta.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Re: [B4 1Z] Strzelił pasek rozrządu
jak nie zdejmiesz osłony to nie zobaczysz co się stało ale raczej na 99% remont głowicy cię czeka niestetyLuki_Ino pisze:Jak uruchomić pasek rozrządu, gdy jest zerwana osłona do Audi 80 B4 90 kM
Proszę o pomoc!!!