Witam.
od pewego czasu mam problem z swiecącym sie przeciwmgielnym z tyły...
Teraz kwestia czego mam szukac przekaznika czy bezpiecznika czy przełacznika..
Bezpiecznik jest oki, do włacznika mam pewne obawy czy on jest uszkodzony.
Teraz kwestia czy jest wogle przekaznik????
[B4 AAZ] tylny przeciwmgielny
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
[B4 AAZ] tylny przeciwmgielny
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 16:12 przez Tomcionerwus, łącznie zmieniany 1 raz.
- karolas123
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
karolas123 pisze:Bardziej skierowałbym Cie w strone samego włącznika lub wiazki idącej z bagaznika do klapy lubi szfankować.
dwa lata temu było jeszcze dobrze w tym roku cos zaczeło szwankowac i teraz bede szukał.dzienki.....
najpierw musze zdobyc zapasowy włacznik i wtedy sprawdze i bede wiedział.....
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Masz gdzieś jakieś zwarcie albo zablokowany włącznik. Tylko, że przy zablokowanym włączniku od tylnych przecigmgłowych jednocześnie świeciłyby przednie, bo w B3/B4 nie da się włączyć osobno tylnych bez przednich (odwrotnie, tzn osobno przednie bez tylnych tak). Wiązka tylnej klapy jak się uszkadza, to tam raczej występuje inny problem, tzn przewody ulegają zerwaniu i przez to nie działają niektóre światła, zwarcia raczej tam nie występują). Może masz zwarcie gdzieś przy przełączniku ?
To przeciwmgielne zapala się po włączeniu świateł (pozycyjne lub mijania), czy już po włączeniu zapłonu ? A może świeci cały czas nawet przy wyłączonym zapłonie ? Napisz kiedy ono odpala, to pomoże ustalić gdzie jest usterka.
To przeciwmgielne zapala się po włączeniu świateł (pozycyjne lub mijania), czy już po włączeniu zapłonu ? A może świeci cały czas nawet przy wyłączonym zapłonie ? Napisz kiedy ono odpala, to pomoże ustalić gdzie jest usterka.