[B3 1.8 RU] Swap
[B3 1.8 RU] Swap
Pany mam pytanie bede swapował swoja 80 b3 teraz mam 1.8 Gaznik a bedzie 1.6D tylko że z jetty i tu pytanie bo wiem ze musze skrzynie zostawić z benzyny .Odrazu bede wymieniał sprzegło i nie wiem czy sprzegło dobierać do skrzyni czy do silnika bo do jetty sa 2 rodzaje sprzegła? <osohozi>
Ostatnio zmieniony 20 lis 2011, 18:19 przez Tribal, łącznie zmieniany 3 razy.
sprzęgło musisz mieć od Audi wraz z kołem zamachowym. jak chcesz to mam taki na zbyciu w bdb stanie od 1.9TDI TDI, przeżyje auto.
a jak już swap to proponuję założyć 1.9TD będzie się przyjemniej jeździło.
prawdopodobnie też możesz potrzebować łap przykręcanych do bloku.
daj trochę foto z tego co masz pod maską. ja też teraz robię swap tyle że na 2.5TDI do budy audi 90 coupe
a jak już swap to proponuję założyć 1.9TD będzie się przyjemniej jeździło.
prawdopodobnie też możesz potrzebować łap przykręcanych do bloku.
daj trochę foto z tego co masz pod maską. ja też teraz robię swap tyle że na 2.5TDI do budy audi 90 coupe
nie wiem ja w RU ale w niektórych silnikach 1.8 były AKM te saame skrzynie były też w SB i pasowały nawet nieźle do tych silników choć piątkę mogłyby mieć dłuższą.
jeśli kolega jest zdecydowany na 1.6D i nic go od teog nie odwiedzie to włożenia za długiej skrzyni tylko pogorszy sytuację bo auto nie bedzie się mogło uciągnąć.
jeśli kolega jest zdecydowany na 1.6D i nic go od teog nie odwiedzie to włożenia za długiej skrzyni tylko pogorszy sytuację bo auto nie bedzie się mogło uciągnąć.
zapomnieliśmy dodać że oprócz sprzęgła koniecznie musisz założyć rozusznik z Diesla. jest o tyle lepszy od benzynowego że jest magnetyczny więc nie pobiera dodatkowego prądu na stojan bo w Dieslowskim masz tam stałe magnesy a dwa masz pprzekładnię planetarną dzięki czemu zastosowano wysokobrotowy silnik który nawet w połączeniu poboru prądu ze świecami żarowymi pobiera mniej prądu niż benzynowy rozrusznik