[B4 Avant 2.3 NG ] nowy obszycie siedzeń materiałem
[B4 Avant 2.3 NG ] nowy obszycie siedzeń materiałem
koledzy czy ktoś z was obszywał sobie siedzenia nowy materiałem :?: ale sam :?:
-
- Forum Audi 80
Re: [B4 Avant 2.3 NG ] nowy obszycie siedzeń materiałem
Ja jestem w trakcie takiego zabiegu.Tylko ja będę zmieniał oryginały na RECARO z audi a6 i to właśnie je obszywam na nowo.czarny286 pisze:koledzy czy ktoś z was obszywał sobie siedzenia nowy materiałem :?: ale sam :?:
-
- Forum Audi 80
Zdjęć swoich akurat nie posiadam.Mam dwa komplety.Jeden taki jak w tej aukcji http://moto.allegro.pl/audi-100-a6-c4-s ... 00631.htmlluk448 pisze:niebieski79, pokąz te kubełki.To są te które były też montowane w S3,S4 b5?Daj jakies poglądowe foto które to.
a drugi z podłokietnikiem taki jak ma Niki20 w swoim sedanie i to właśnie on zagości niedługo w aucie.
-
- Forum Audi 80
Zakładam takie, bo kupiłem dwa komplety z podłokietnikiem w dobrych pieniądzach.A po drugie nie trzeba nic spawać przy szynach tylko przełożyć ze starych foteli.luk448 pisze:Acha to takie.Dzieki za fotke.Myślałem że wkładassz te z nowszego S4 b5 te takie bardziej obłe,zaokrąglone po bokach.Ale te są spoko choć cięzko je dostac bd stanie.
Ja już praktycznie mam gotowe nowe poszycie.Siostra jest krawcową i szycie mam za darmo.Najlepiej ściągnąć stary materiał, rozpruć i od nich odrysować szablony na nowym materiale.Po tym wystarczy wszystko pozszywać i gotowe.Do naciągnięcia materiału można użyć plastikowych opasek zaciskowych tzw. "trytytki".Ja tak robiłem jak zakładałem podgrzewanie w swoich siedzeniach.Materiału na całość wnętrza powinno wystarczyć około 10m2.Materiał kupowałem w hurtowni z materiałami tapicerskimi.To jest taki specjalny materiał na siedzenia z gąbeczką od spodu.Płaciłem za 1 metr bieżący o szerokości 1.70 m niecałe 22zł.Do tego dokupiłem nić do materiałów tapicerskich.Szpulka takiej plecionej nici kosztuje ok.10zł.Jak już skończę robotę to się pochwalę jak to wyszło w swoim temacie.czarny286 pisze:niebieski79 ale będziesz sam obszywał tak? może masz jakieś wskazówki dla mnie ? jaki sprzęt jest potrzebny,materiał ile metrów ?
[ Dodano: 2012-01-01, 20:33 ]
Do zszywania wystarczy normalna maszyna do szycia.
[ Dodano: 2012-01-01, 20:39 ]
Tutaj masz po zdjęcia jak po kolei rozebrać fotele. https://audi80.pl/b4-b3-rozbieranie- ... t10581.htm
-
- Forum Audi 80
Jeżeli nie jesteś krawcem i nie masz takich zdolności to szkoda ci się zabierać za to potem będziesz nie zadowolony a to że źle naciągnięte albo szew jest brzydki lub w złym miejscu. Ja też myślę nad nowym materiałem i już mam gościa który takie coś robi jak z nim gadałem na wakacjach to mówił że 70zł od fotela materiał już on daje jaki tam chce.
no ale jak już się nauczysz na samochodzie to później będziesz mógł na sukniach ślubnych dorabiać
Maszyna nie może być taka zwykłą za dwa pięćdziesiąt z biedronki, bo biedronki słabo ciągną, ustawisz za gęsty ścieg to poprzecinasz, za rzadki to Ci się rozejdzie, uszyjesz szlaczkiem to Ci będzie sterczał albo marszczył się na plecach...
Ten kolo co chce 7 dych za fotel z materiałem... To jest super deal, ja bym na to szedł z zamkniętym okiem.
Maszyna nie może być taka zwykłą za dwa pięćdziesiąt z biedronki, bo biedronki słabo ciągną, ustawisz za gęsty ścieg to poprzecinasz, za rzadki to Ci się rozejdzie, uszyjesz szlaczkiem to Ci będzie sterczał albo marszczył się na plecach...
Ten kolo co chce 7 dych za fotel z materiałem... To jest super deal, ja bym na to szedł z zamkniętym okiem.
subratri, no mnie cena za ta usługę też zszokowała.Toz to jak za darmo...W Wawie niestety nie ma takich cen... Pozostaje tylko pytanie jak obszywający to wykona...Warto by było zobaczyć obszyte już przez Niego fotele by ocenić jego pracę.Bo żeby ta cena nie dotyczyła szycia na okrętkę bez naparstka :mrgreen: