Jakie koszta co do wymiany sprzęgła w Audi 90 quattro 2.3 10v?
czy ktoś wie ile kosztuje sprzęgło SACHSA do 90-tki quattro???????????????????
[90Q B3 2.3 NG] Wymiana sprzęgła, jakie koszty
[90Q B3 2.3 NG] Wymiana sprzęgła, jakie koszty
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2007, 18:27 przez nowy200, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie miałem zamiaru kupować czegoś tańszego.A tak tylko pytam bo nie wiem ile kasy szykowaćnitro20 pisze:Jedna rada niech Cię nie skuszą te taniości jak masz zamiar jeżdzić tym samochodem załóż coś porządnego polecam Saschc albo Valeo przynajmniej bedzie pewność ze troche pośmigasz na tym i nie bedzie problemów.
Ja robię najniższym kosztem, zostawiam docisk, nabijam okładziny na starą tarczę i mnie to wyniesie bodaj 60zł. Sprzęgło, jeśli nie sprzed 30 lat, tylko sprzed kilku, wytrzymuje przeważnie bezproblemowo 3 nabicia okładzin, a potem wypada wymienić komplet, bo spore prawdopodobieństwo, że docisk albo tarcza się rozsypie. Nabijane okładziny nierzadko okazują się być trwalsze niż te w nowych sprzęgłach. Kombinuję jak tu zdobyć azbestówki, ale temat wybitnie ciężki. Wczoraj założyliśmy azbest do Wartburga kolegi, ale to niestety nabytek jeszcze z czasów DDR-u. Co do robocizny, to w Quattro dużo gorszy temat, niż w ośce, bo wał trzeba wypiąć, ale jeśli masz minimum wiedzy motoryzacyjnej, narzędzia i sporo samozaparcia, to spokojnie zrobisz wszystko sam. Ja czekam na skrzynię, bo wymieniam tak "przy okazji", a potem bunkruję się z Audi w garażu, regeneruję sprzęgło i ognia