Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audio w b4 avant

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
ManiekMazowsze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ManiekMazowsze » 28 sie 2011, 19:01

może z tą działającą gammą troche przesadziłem, ale fajnie by było też i kaset posłuchać, ale jak nie da rady to po prostu gamma by była bo była, a cała muzyka grała by z radia ukrytego w schowku, i co do suba z bose to jak słyszałem jak to gra(mowa o tej nowszej a4) to byłem w miare zadowolony, do tego jakies dobre głośniki i styka, a nie chce ciąć i wiercić boczków zależy mi na oryginalnym wyglądzie auta

Pzdr

Kleszcz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kleszcz » 28 sie 2011, 20:46

Ja też słuchałem całego nagłośnienia bose w audi a4 i ten sub dawał rade. Może to kwestia dobrego zestrojenia całego zestawu.

Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 28 sie 2011, 21:47

nie wiem dla mnie to jest to dziwna konstrukcja po 1 bo to plastik :D no ale skoro się tobie podobało to w czym problem jeśli ma być ori radio to wstaw je w schowek wsadzisz 2radio choć będzie to denerwujące przy zmianie głośności czy też utworów no ale okej pod głośniki podpinasz wzmacniacz plus do tego podpinasz tego bosse i tyle wnioski sie same nasuwają ja tylko wyraziłem swoją opinie i jeśli ma to być tak zrobione to nie warto na to wydać takiego budżetu bo z takim budżetem można spokojnie zrobić już scenę z przodu i dobry bagaj
a więc
kup nowe radio głośniki w półkę z przodu głośniki w drzwi do tego suba bose jeśli głośniki będą dla ciebie słabo grały dopiero wtedy dokup wzmacniacz i je pod niego podepnij choć ja mogę cie zapewnić iż dobrze zrobione taszki i ogólnie ogarnięta zabudowa może bardzo schludnie i elegancko wyglądać:) a np jeśli chodzi o bagaj można zrobić 2 podłogę w której była by skrzynia i wzmacniacz nie stracił byś na przestrzeni nic a nic jedynie podłoga by się podwyższyła o grubość głośnika i było by schludnie

ManiekMazowsze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ManiekMazowsze » 10 wrz 2011, 14:28

trochę mnie nie było na forum, poczytałem wasze opinie i pomyślałem aby z radiem zrobić tak, ze ukryć nowe radio za panelem starego radia, otwierało by się tylko stary panel mając dostęp do radia i możliwość jego sterowania, tylko czy panel od gammy mozna odmontowac?, a głośniki to z przodu 3drozne(10cm), z tylu gwizdki + 2 sredniotonowe (13,5 cm chyba, nie pamiętam jaki oryginalny rozmiar) a w bagazniku jakiś nieduży sub np. z A3, co o tym myślicie?

Pozdro

Awatar użytkownika
qmaczo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: qmaczo » 14 wrz 2011, 13:58

podepnę się pod temat, jakie panowie doradzilibyście głośniczki na podszybiu u w tylne drzwi ?

może coś z tej strony: http://www.audiosklep.pl/

ruki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4 avant] jaki zestaw do audi b4 avant

Post autor: ruki » 03 sty 2012, 23:06

zamierzam zmienić sobie trochę zestaw audio

wybór radia padł na
Alpine IDA-x311, bądź jeśli budżet pozwoli na IDA-x303
i teraz tak:
chciałbym do tego wykorzystać oryginalne miejsca montażowe w avancie, czyli przód w desce+tył po 2 szt, w boczkach
czyli 4xtweeter+ 2 niskotonowe
wolałbym, nie korzystać ze wzmacniacza i subwoofera

jakie do tego dobra głośniki
powiedzmy niskotonowe może do 300zł
tweetery to nie wiem jak się cenią...

chcę żeby to po prostu dobrze grało, nie wymagam kolosalnych efektów, obecnie zestaw radia jvc+ 6 ori głośników podłączonych jak fabryka dała przestaje wystarczać
kiedyś miałem w innym aucie 6x9 Pioneer 260w i było dobrze, ale też zaczęło się nudzić:)

czekam na ciekawe propozycje
dodam że sprzętu będę szukał w USA ze względu oczywiście na dużo niższą cenę a akurat mam możliwość wysyłki przy okazji

Awatar użytkownika
kojak85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kojak85 » 04 sty 2012, 08:01

Odtwarzacz swoją drogą, ale jeżeli chcesz mieć odrobinę ciekawsze audio niż masz to zastosuj taszki do przednich boczków a z tylnymi głośnikami daj sobie spokój bo nic w ten sposób nie osiągniesz. Na przód taszki + zestaw odseparowany i wygłuszenie drzwi i będziesz miał fajne audio za "przyzwoite" pieniądze.
Poza tym poczytaj na forum bo już sporo było na ten temat. Jest też specjalnie napisany poradnik dotyczący car audio. Ogólnie to wszystko już zostało powiedziane i nic nowego nikt już Ci nie wymyśli.

ManiekMazowsze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ManiekMazowsze » 04 sty 2012, 17:20

ja jeszcze zapytam czy znacie może jakieś maskownice(mogą być z innego auta, lub może ktoś produkuje takie) które pokrywały by się kształtem z wgłębieniem(miejscu na głośnik) w tylnych drzwiach b4? chodzi mi o ten "trapez", chciałbym aby cały trapez był z siateczki, bo widziałem maskownice ale to było tylko wypełnienie tego miejsca a maskownica głosnika i tak pozostała okrągła. Mam nadzieję, że wiadomo o co chodzi;)

Pozdrawiam

ruki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ruki » 16 sty 2012, 11:22

do radia ida-x305s

co myślicie o zestawie:

ALPINE-SPS-610C

bądź:

Pioneer-TS-A1604C

BOSS-AUDIO-PC65

jeśli dużo bym zyskał na jakości dodając jakiś mały wzmacniacz to proszę o jego dobór (sugerując się e-bay USA), jeśli nie to wolę pozostać przy radiu+zestaw odseparowany
Ostatnio zmieniony 16 sty 2012, 13:15 przez ruki, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mgruszecki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mgruszecki » 29 sty 2012, 15:24

Kleszcz pisze:Ja też słuchałem całego nagłośnienia bose w audi a4 i ten sub dawał rade. Może to kwestia dobrego zestrojenia całego zestawu.
Wg mnie BOSE w a4/b6 avant a szczegolnie w a6/c5 avant to fenomen. Jednak co do kombinacji z poszczegolnymi elementami Bose to spisane jest to z gory na niepowodzenie. Bose gra tam gdzie Bose je wsadzi i tylko w takiej kombinacji jakiej zastosowalo BOSE.

A dlaczego wielu pisze, ze bose gra tak sobie, albo ze to kaszana (gdzie mozna wspolczuc gumowego ucha) ;) ?? Bo BOSE nie jest stworzone do rombaniny tylko do muzyki. Moze faktycznie nie jest to szczyt marzen melomana ale... gdzie my tu mamy melomanow? ;)

Gdyby kolega nie mial takich wymagan, ze wszystko ma byc/wygladac "jak w oryginale" to bylo by mniej problemu bo dobry przedni zestaw zalatwil by sprawe w zupelnosci ;]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl