[80 B4]Nieszczęsne przednie zawieszenie, stukanie.
-
- Forum Audi 80
Witam
Panowie przyczyną głuchego stukania są przednie poduszki amortyzatorów
zakładałem już kilka poduch lemforder,febi,sachs i kazde stukały głucho.
Pewnego dnia kupiłem w salonie 2 poduszki amorów wraz z łożyskami czyli kpl
po zamontowaniu cisza.
Poduszki wszystkie inne niż oryginalne maja troszkę mniejszą średnicę i z tego powodu w kielichu pukają.
Można by czymś ta poduszkę owinąć taśmą gumową ,albo termokurczką i będą siedziały mocno w gnieździe mowa tu o zamienniku .
Panowie przyczyną głuchego stukania są przednie poduszki amortyzatorów
zakładałem już kilka poduch lemforder,febi,sachs i kazde stukały głucho.
Pewnego dnia kupiłem w salonie 2 poduszki amorów wraz z łożyskami czyli kpl
po zamontowaniu cisza.
Poduszki wszystkie inne niż oryginalne maja troszkę mniejszą średnicę i z tego powodu w kielichu pukają.
Można by czymś ta poduszkę owinąć taśmą gumową ,albo termokurczką i będą siedziały mocno w gnieździe mowa tu o zamienniku .
-
- Forum Audi 80
ale pewny jestes tego stwierdzenia u mnie własnie trez cos stuka z prawej strony na górze tak mi sie wydaje. wymieniłem łozysko i dalej kicha :cry:
[ Dodano: 2011-11-20, 12:11 ]
witam dzis przejechałem sie by dokładnie zczaic co to stuka i tak doszedłem do wniosku ze to w okolicach tarczy z dołu. stukanie wystepuje jak pomalu ruszam i i mozna powiedziec ze wystepuje tez na równej nawierzchni a nie tylko na dołkach, choc w tedy jest bardziej słyszalne. mysle nad przegubem bo jakis czas temu wymieniałem osłone ale jakis czas jezdziłem na peknietej starej osłonie. na skretach nic nie klekocze . dodam ze cała zawieche mam wymieniona tak mi to przyszło do głowy ze mze to byc przegub bo jest takie puk puk na równej drodze . jak jade szybciej to nie słychac tak tego ale czasami słysze i co wy na to :roll:
[ Dodano: 2011-11-20, 12:11 ]
witam dzis przejechałem sie by dokładnie zczaic co to stuka i tak doszedłem do wniosku ze to w okolicach tarczy z dołu. stukanie wystepuje jak pomalu ruszam i i mozna powiedziec ze wystepuje tez na równej nawierzchni a nie tylko na dołkach, choc w tedy jest bardziej słyszalne. mysle nad przegubem bo jakis czas temu wymieniałem osłone ale jakis czas jezdziłem na peknietej starej osłonie. na skretach nic nie klekocze . dodam ze cała zawieche mam wymieniona tak mi to przyszło do głowy ze mze to byc przegub bo jest takie puk puk na równej drodze . jak jade szybciej to nie słychac tak tego ale czasami słysze i co wy na to :roll:
-
- Forum Audi 80
sprawdzałem wszystko kolego. teraz jak jezdze i sie dalej przysłucham to ten dzwiek dochodzi tak jak by z samego dołu . moze to przegub(jezdziłem z miesiac na peknietej osłonie ale dodam ze przy pełnym skrecie nic nie stuka ) lub łozysko bo takie stukanie wystepuje tez na równej drodze i jak pomału ruszam. co to za ustrojstwo :?: :roll: :-x co do zawiechy to 99 % wymieniona wiec to napewno nie jest to :idea:
Tuleje sanek x4Witam. Nie chce zakladac nowego postu wiec pisze tutaj. Chce wymienic całe przednie zawieszenie w moim Audi. Co powinienem wymienic? Od A do Z. Prosze o pomoc
Tuleje wahaczy po 2 na wahacz
Sworzeń wahacza x2
Końcówka drążka x2
Łącznik stabilizatora x2
Gumki stabilizatora x2
Amortyzatory x2 + plus odboje, osłony
Poduszka McPhersona x2
Sprężyny x2 <ok>
Ostatnio zmieniony 08 sty 2012, 15:04 przez axell, łącznie zmieniany 1 raz.
chyba jednak lepiej dołożyć i ori kupić niz eksperymentować czy sie uda z zamiennikami poduszek amortyzatorów.kris4 pisze:Koledzy na allegro spotkałem niebieskie poduszki amora, czy one są sprawdzone przez forumowiczów, bo chce je kupic i nie wiem czy warto czy lepiej szukać ori. Bo te co założyłem to juz 15 tys i tłucze, a mam twarde amorki gazowe sash założone i to pewnie dla tego sie psują te poduchy.
Tak też je brałem i polecam jak ktoś nie wie to handluje nimi miły i uczciwy kolega o nicku DESkris4 pisze:Koledzy na allegro spotkałem niebieskie poduszki amora, czy one są sprawdzone przez forumowiczów, bo chce je kupic i nie wiem czy warto czy lepiej szukać ori. Bo te co założyłem to juz 15 tys i tłucze, a mam twarde amorki gazowe sash założone i to pewnie dla tego sie psują te poduchy.