[B3 80] pytanie o ET ???
- Maverick147
- Forum Audi 80
[B3 80] pytanie o ET ???
Witajcie, odgrzebuje trochę temat ale nie mogę znaleźć jednoznacznej informacji,
chodzi mi odsadzenie ET w B3
planuje kupić felgi o takich o to odznaczeniach:
7Jx16H2 ET40
na kapciu: 205/45 R 16
Czy odsadzenie 40 nie będzie sprawiało problemu ???
Z góry dziękuję za odpowiedzi. :lol:
[ Dodano: 2011-11-02, 20:37 ]
sam sobie odpowiedziałem na odpowiedź w tym temacie przeglądając inne forum,
dziękuję za okazaną pomoc :roll:
chodzi mi odsadzenie ET w B3
planuje kupić felgi o takich o to odznaczeniach:
7Jx16H2 ET40
na kapciu: 205/45 R 16
Czy odsadzenie 40 nie będzie sprawiało problemu ???
Z góry dziękuję za odpowiedzi. :lol:
[ Dodano: 2011-11-02, 20:37 ]
sam sobie odpowiedziałem na odpowiedź w tym temacie przeglądając inne forum,
dziękuję za okazaną pomoc :roll:
- Maverick147
- Forum Audi 80
- Maverick147
- Forum Audi 80
ok,
felgi będą u mnie najwcześniej we wtorek,
tak więc po założeniu podam info czy wszystko poszło ok,
kurde muszę dokupić pierścienie centrujące ale nie wiem na jaki wymiar
na piaście w B3 jest 57,1
a w otworze felgi prawdopodobnie 70,1 bo w identycznych AEZ -tach tyle że 17"
kolega [Niebieski79] wskazał właśnie ten wymiar,
a koleś od którego kupiłem je - do tej pory nie znalazł czasu by zmierzyć otwór centrujący suwmiarką,
możliwe że ten wymiar 70,1 w przypadku 16" i 17" będzie taki sam?
felgi będą u mnie najwcześniej we wtorek,
tak więc po założeniu podam info czy wszystko poszło ok,
kurde muszę dokupić pierścienie centrujące ale nie wiem na jaki wymiar
na piaście w B3 jest 57,1
a w otworze felgi prawdopodobnie 70,1 bo w identycznych AEZ -tach tyle że 17"
kolega [Niebieski79] wskazał właśnie ten wymiar,
a koleś od którego kupiłem je - do tej pory nie znalazł czasu by zmierzyć otwór centrujący suwmiarką,
możliwe że ten wymiar 70,1 w przypadku 16" i 17" będzie taki sam?
- Maverick147
- Forum Audi 80
słuszna sugestia, tak będzie najlepiej nie ma co być nadgorliwym, trzeba przymierzyć tak będzie najpewniej
[ Dodano: 2011-11-10, 17:39 ]
Słuchajcie, wał wyszedł z tymi felgami,
co prawda przyszły do mnie wszystko ładnie pięknie do momentu kiedy nie zacząłem ich zakładać, próbuję a tutaj okazuje się że te felgi mają rozstaw 4 x 114,3 !!!! Czyli do japonczyków !!!!
Zadzwoniłem do kobiety z pretensjami dlaczego w opisie aukcji było wyraźnie 4 x 108 a tutaj przysyła mi zupełnie inny rozstaw ???Argumentowała to pomyłką, ustaliłem z nią że mam je wystawić na allegro na tydzień, jak nie uda mi się ich sprzedać to ona przyjedzie do mnie odbierze je no i co najważniejsze odda mi -kasę.
Ale ile nerwów przy tym zjadłem ???Nie da się opisać myślałem że rozwalę telefon przed tym jak zacząłem do niej dzwonić
[ Dodano: 2011-11-10, 17:40 ]
tutaj podaję link do mojej aukcji dla zainteresowanych:
http://allegro.pl/alufelgi-16-4x-114-3- ... 33855.html
[ Dodano: 2011-11-10, 17:48 ]
No i muszę przyznać że nie wytrzymałem i kupiłem dziś inne AEZ tez Icon 5 ale już 17 calowe,
na profilu 40 - mam nadzieję że będą robiły jeszcze większą robotę, ET mają 40 także nie powinno być kłopotu z odsadzeniem i wystawianiem poza karoserię Niuni.
Umówiłem się z gościem że zapłacę dopiero przy odbiorze, :mrgreen:
wolę osobiście zobaczyć i upewnić czy śruby mają 108 żeby znów nie kupić drugiego kompletu felg których nie będę mógł nawet założyć.
Oczywiście jak już założę, prześlę jakieś foto oraz udzielę informację czy wszystko w porządku i czy nic nie ociera o elementy zawieszenia.
Pozdrowionka
oto mój nowy nabytek - po weekendzie na mojej Niuni <ok>
[ Dodano: 2011-11-24, 20:08 ]
dla zainteresowanych, 215/40 R 17 nie ociera ani o drążek ani o kolumnę mc perhsona, ale przy profilu 40 jest na styk, przy profilu 45 już mogłoby nie być tak wesoło
[ Dodano: 2011-11-10, 17:39 ]
Słuchajcie, wał wyszedł z tymi felgami,
co prawda przyszły do mnie wszystko ładnie pięknie do momentu kiedy nie zacząłem ich zakładać, próbuję a tutaj okazuje się że te felgi mają rozstaw 4 x 114,3 !!!! Czyli do japonczyków !!!!
Zadzwoniłem do kobiety z pretensjami dlaczego w opisie aukcji było wyraźnie 4 x 108 a tutaj przysyła mi zupełnie inny rozstaw ???Argumentowała to pomyłką, ustaliłem z nią że mam je wystawić na allegro na tydzień, jak nie uda mi się ich sprzedać to ona przyjedzie do mnie odbierze je no i co najważniejsze odda mi -kasę.
Ale ile nerwów przy tym zjadłem ???Nie da się opisać myślałem że rozwalę telefon przed tym jak zacząłem do niej dzwonić
[ Dodano: 2011-11-10, 17:40 ]
tutaj podaję link do mojej aukcji dla zainteresowanych:
http://allegro.pl/alufelgi-16-4x-114-3- ... 33855.html
[ Dodano: 2011-11-10, 17:48 ]
No i muszę przyznać że nie wytrzymałem i kupiłem dziś inne AEZ tez Icon 5 ale już 17 calowe,
na profilu 40 - mam nadzieję że będą robiły jeszcze większą robotę, ET mają 40 także nie powinno być kłopotu z odsadzeniem i wystawianiem poza karoserię Niuni.
Umówiłem się z gościem że zapłacę dopiero przy odbiorze, :mrgreen:
wolę osobiście zobaczyć i upewnić czy śruby mają 108 żeby znów nie kupić drugiego kompletu felg których nie będę mógł nawet założyć.
Oczywiście jak już założę, prześlę jakieś foto oraz udzielę informację czy wszystko w porządku i czy nic nie ociera o elementy zawieszenia.
Pozdrowionka
oto mój nowy nabytek - po weekendzie na mojej Niuni <ok>
[ Dodano: 2011-11-24, 20:08 ]
dla zainteresowanych, 215/40 R 17 nie ociera ani o drążek ani o kolumnę mc perhsona, ale przy profilu 40 jest na styk, przy profilu 45 już mogłoby nie być tak wesoło
Przyłączę się do tematu coby nie powielać:P
B3 16/9 z tyłu. Ciężki temat? wiem, że przy ET 15 mocno wystaje czyli np Brock b1 odpada niestety:( chyba że są dostępne z innym et. Jak jest z et 25 można śmiało zakładać czy też jest obawa, że będzie wystawać? druga sprawa przy zawiasie -60 i profilu opony ~45mm przy 9 calach jest duże prawdopodobieństwo że będzie tarło? nie bierzmy pod uwagę auta z obciążeniem z tyłu. Dzięki z góry za profesjonalne odpowiedzi
B3 16/9 z tyłu. Ciężki temat? wiem, że przy ET 15 mocno wystaje czyli np Brock b1 odpada niestety:( chyba że są dostępne z innym et. Jak jest z et 25 można śmiało zakładać czy też jest obawa, że będzie wystawać? druga sprawa przy zawiasie -60 i profilu opony ~45mm przy 9 calach jest duże prawdopodobieństwo że będzie tarło? nie bierzmy pod uwagę auta z obciążeniem z tyłu. Dzięki z góry za profesjonalne odpowiedzi
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
waldik, z tego co wiem to baaardzo rzadko ale się trafiał B1 z ET25 ale na to bym nie liczył. ET 25 przy 9J już sensownie na B3 będzie wyglądać...
Co do zawiasu to moim zdaniem będzie ok i nie powinno nic trzeć tylko musisz dać 195/45 bo 205/45 na 9J robi za mały naciąg i na hopkach by tarło...
Jak chcesz konkret koło do B3 to uderzaj do duo bo ma coś sytego w naszym śmiesznym rozstawie...
Co do zawiasu to moim zdaniem będzie ok i nie powinno nic trzeć tylko musisz dać 195/45 bo 205/45 na 9J robi za mały naciąg i na hopkach by tarło...
Jak chcesz konkret koło do B3 to uderzaj do duo bo ma coś sytego w naszym śmiesznym rozstawie...
Niki20, na konkret koło trzeba mieć konkret gotówkę:P
nad tymi się poważnie zastanawiam tylko zeby kupić bez opon, szkoda tylko, że przód 7,5 a nie 9 ale moim zdaniem to ujdzie https://audi80.pl/sprzedam-3-pary-fe ... t62793.htm
nad tymi się poważnie zastanawiam tylko zeby kupić bez opon, szkoda tylko, że przód 7,5 a nie 9 ale moim zdaniem to ujdzie https://audi80.pl/sprzedam-3-pary-fe ... t62793.htm
tego jesteś pewien? kurcze tak się składa, że akurat mam używki 205/40:Pbo 205/45 na 9J robi za mały naciąg i na hopkach by tarło...