Radio słabo odbiera.
Jaki kondenstaor przeciwzakłoceniowy
Witam
Wiecie moze o jakiej pojemnosci kupic kondensator przeciwzakloceniowy do radia i jak go wpiąć?
Normalnie przecinam kabel zasilający i wpinam kondensator, czy równolegle?
Wiecie moze o jakiej pojemnosci kupic kondensator przeciwzakloceniowy do radia i jak go wpiąć?
Normalnie przecinam kabel zasilający i wpinam kondensator, czy równolegle?
Najwygodniej zastosować gotowy filtr przecizakłóceniowy do radia. Sprzedawca spyta o znamionowy prąd i tu trzeba podać taki jak masz bezpiecznik w radiu. Gotowy filtr ma trzy końcówki: wejście, wyjście i masę. Przewód zasilania rozcinasz i tam wpinasz filtr następująco: wejście filtra do instalacji samochodu, wyjście filtra do radia a masę filtra oczywiście do masy auta.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2011, 10:12 przez DX-man, łącznie zmieniany 1 raz.
spróbuj w takim razie pobrać Plus i Minus prosto z akumulatora, może wtedy znikną...dotychczas spotkałem sie tylko z zakłóceniami, które były słychać ze wzmacniaczy...
jeśli to nie pomoże, to zapraszam na forum CA, tam powinni Ci koledzy pomóc
Link do forum Car Audio
jeśli to nie pomoże, to zapraszam na forum CA, tam powinni Ci koledzy pomóc
Link do forum Car Audio
Radio słabo odbiera.
Mam pytanko, mam nie najgorsze radyjko JVS ale niestety słabo w nie których miejscach odbiera mi jedno ze stacji, co ciekawe w mojego starego na radiu VW odbiór jest lepszy. I tu moje pytanie czy jest jakiś wzmacniacz sygnału np na allegro, a może macie inne pomysły co można z tym zrobić, tylko nie piszcie żebym sobie od starego radio przełożył. Pozdrawiam.
- czester-11
- Forum Audi 80
z tego co mi wiadomo to wzmacniacz sygnalu juz masz.
znajduje sie on z tylu pod panelem na lewym slupku. tuz pod szyba.
jest podlaczony do ogrzewania tylnej szyby
ja mialem pare miesiecy temu taki sam problem a mianowicie na zakladzie przyciemniali mi tylna szybe. i gosc odczepil kabelki. ida tam dwa jeden doprowadza napiecie do ogrzewania szyby drugi sygnal radia.
a mialem oba odlaczone i jak snieg spadl to zauwarzylem ze mi nie rozmraza szyby, radia zadkoslucham wiec nie zauwazylem . dopiero wtedy dowiedzialem sie ze antena w 80 jest podlaczona na paski ogrzewania tylnej szyby , moze masz kabelek odlaczony. sprawdza jak sa podlaczone to sprawdz miernikiem czy prad jast,
znajduje sie on z tylu pod panelem na lewym slupku. tuz pod szyba.
jest podlaczony do ogrzewania tylnej szyby
ja mialem pare miesiecy temu taki sam problem a mianowicie na zakladzie przyciemniali mi tylna szybe. i gosc odczepil kabelki. ida tam dwa jeden doprowadza napiecie do ogrzewania szyby drugi sygnal radia.
a mialem oba odlaczone i jak snieg spadl to zauwarzylem ze mi nie rozmraza szyby, radia zadkoslucham wiec nie zauwazylem . dopiero wtedy dowiedzialem sie ze antena w 80 jest podlaczona na paski ogrzewania tylnej szyby , moze masz kabelek odlaczony. sprawdza jak sa podlaczone to sprawdz miernikiem czy prad jast,
- czester-11
- Forum Audi 80