To jest właśnie ten zawór rozprężny, jak słychać syczenie także po wyłączeniu klimy to zawór jest ok. Według mnie sprężarka siadła i wcale nie pompuje, a obroty po włączeniu klimy powinny spaść i powinno trochę zatrząść silnikiem i z powrotem obroty powinny się podnieść.misiek547 pisze:zauważyłem u siebie ze po włączeniu klimy słychać syczenie w środku czy to może być to
[B4 1.9 TDI 1Z] klimatyzacja nie działa -spreżarka
- Audi Sport
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
koledzy a ja nabilem klime u siebie pochodzila dwa dni potem cos slabiej i skonczyla sie.
gos sprawdzal pruznie i niby trzyma zaladowal czynnik chlodzacy, sprawdzal szcelnosc (ale tylko pod maska) i nigdzie nie bylo.
w nastepnym tygodniu znowu pojechalem nabic i sie okazalo ze zamalo czynnika znowu to samo, pochodzila chwile i sie skonczylo chlodzenie, ale wtedy poczulem jakis dziwny swad w kabinie jak ja wlaqczalem, gdzie w srodku moze byc rozszczelniona??
b4 avant, mowa o klimatronicku. prosil bym o pomoc.
gos sprawdzal pruznie i niby trzyma zaladowal czynnik chlodzacy, sprawdzal szcelnosc (ale tylko pod maska) i nigdzie nie bylo.
w nastepnym tygodniu znowu pojechalem nabic i sie okazalo ze zamalo czynnika znowu to samo, pochodzila chwile i sie skonczylo chlodzenie, ale wtedy poczulem jakis dziwny swad w kabinie jak ja wlaqczalem, gdzie w srodku moze byc rozszczelniona??
kolego w pasku ten sam problem mialem.s-a-s-i-a-d pisze:koledzy a ja nabilem klime u siebie pochodzila dwa dni potem cos slabiej i skonczyla sie.
okazalo sie ze jakis zawor bezpieczenstwa byl uszkodzony i puszczal, ale dopiero przy wyzszych obrotach. mechanik tez sprawdzal ale tylko na jalowym. jak go porzadnie przegazowal to sie pokazalo gdzie znika <ok>
moze u Ciebie tez tak bedzie
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- tokarka606
- Forum Audi 80