[2.3 NG] cieknie paliwo z rozdzielacza na filtr powietrza
[2.3 NG] cieknie paliwo z rozdzielacza na filtr powietrza
Witam. Problem mój jest taki ze zauwazyłem ze Pb lubi sobie cieknąć na filtr powietrza i to dosyć obficie, dzis po przejechaniu ok 30km na pb mam mokry filtr i paliwo skrapla sie pod obudowe filtra i płynie sobie po karoseri zamiast zostac nalezycie wykorzystane i w sumie na wskażniku poziomu paliwa tez widać znaczny ubytek przynajmniej jak po 100 km.
co polecacie?
co polecacie?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- damian19772
- Forum Audi 80
Da się-jest uszczelnienie wymienne.papaj pisze:jest tam jakies uszczelnienie? jak to ugryżć?
Sprawdź czy nie dostało po gwincie i się skosiło-jak nie to jeszcze raz nowa uszczelka--tylko idealna na wymiar bo ta może była większa i gdzieś bokiem lekko wylazła.damian19772 pisze:ciknie mi dalej jak mozna to zlikwidowac prosze o pomoc
- damian19772
- Forum Audi 80
Tam niema żadnego oringu, czeka cię po prostu wymiana rozdzielacza.Miałem ten sam problem i jest to po prostu nienaprawialne.To się uszczelnia na zasadzie pasowania i czas oraz zużycie tego elementu robią swoje. Myśle że konstruktorzy nie przewidzieli używania naszych R5 na dłużej niż 10lat no góra 15.
fiaton, chyba nie masz racji bo z tego co słyszałem i widziałem na zdjęciach na tłoczku jest jakis oring.Inni uzytkownicy także podobnie twierdzą-zobacz wyżej w temacie.Ja potrzebuję jakiś nr z etki,rozmiar tego oringu itp.Bazuje na opinii innych i na zdjęciach rozebranego rozdzielacza.Jak sam rozbiorę swój to sie przekonam.
prawdafiaton pisze:Tam niema żadnego oringu
nie prawdafiaton pisze: czeka cię po prostu wymiana rozdzielacza.
można spróbować lekko wkręcić tą część dolną z uszczelnieniem, dosłowie kilka stopni po obwodzie - a nóż pomoże.
Jeśli nie pomoże trzeba znaleźć umarły rozdzielacz, wyjąć z niego tą część z uszczelnieniem i założyć. Problem jest w tym, że później trzeba to tak wkręcić, żeby nie ciekło a żeby szczeliny w rozdzielaczu były ledwo co zamknięte, tak, żeby dało się później mieszankę wyregulować.
tam nie ma żadnego oringu, a w Etce nie ma rozrysowanego rozdzielacza. Myślę, że nawet bosh nie ma do tego części, ale chyba jeszcze nikt nie próbował to nie wiadomo.luk448 pisze:Ja potrzebuję jakiś nr z etki,rozmiar tego oringu itp