witam po przerwie dziś miałem chwilkę czasu i zakupiłem filtr paliwa oraz 4 świece i wymieniłem...ale powietrze dalej jest :-x po sprawdzałem te opaski do których miałem dojście, po dociskałem je czy po dokręcałem i wydaje mi się że wszystkie są ok
czy jest jakaś dopuszczalna ilość powietrza czy nie ma prawa tam być ani pęcherzyka??
zobaczę czy jutro rano lepiej odpali i napisze o tym
[ Dodano: 2012-01-09, 19:04 ]
misiekdzwon więc wychodziło by na to że filtr był ok i tu pojawia się pytanie co jest nie tak??
[B4 1Z] Problem z odpaleniem auta na zimnym silniku
Jak Ci się pojawi jakiś pęcherzyk raz na jakiś czas to nie ma paniki, ale jak masz tego sporo to się objawia właśnie słabym paleniem.rakso1992d pisze:czy jest jakaś dopuszczalna ilość powietrza czy nie ma prawa tam być ani pęcherzyka??
Jeżeli przy filtrze jest wszystko ok to szukaj nieszczelności po całym układzie paliwowym, od zbiornika do pompy paliwa.
-
- Forum Audi 80
- rodzynek87
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
tak dla upewnienia ten niby podgrzewacz to to
czy jak już kupiłem filtr z tym podgrzewaczem to da się coś zrobić żeby nie było tych bąbelków??
nie wymieniłem niestety, zorientowałem się jak zacząłem to rozkręcać (pierwszy raz mam styczność z dieslem) dopiero zgłębiam temat
[ Dodano: 2012-01-09, 21:48 ]
axell dzięki za schemat. pewnie to przez ten podgrzewacz mam powietrze...
[ Dodano: 2012-01-10, 19:29 ]
mała wpadka albo i duża po przemyśleniu uważam że podgrzewacz to to co jest przykręcana do dołu filtra z kabelkiem
też to wywaliłem
miałem napisać jak autko będzie się zachowywać dziś więc tak rano troszkę po kręci a teraz już zapalił bardzo dobrze jak benzyn-ka sprawdzałem i nie było ani bąbelka w wężykach, mam nadzieje że już tak zostanie
dziękuje wszystkim za pomoc
może ktoś napisze jak nazywa się to czego wrzuciłem fotkę, chyba przez to maiłem powietrze..
czy jak już kupiłem filtr z tym podgrzewaczem to da się coś zrobić żeby nie było tych bąbelków??
nie wymieniłem niestety, zorientowałem się jak zacząłem to rozkręcać (pierwszy raz mam styczność z dieslem) dopiero zgłębiam temat
[ Dodano: 2012-01-09, 21:48 ]
axell dzięki za schemat. pewnie to przez ten podgrzewacz mam powietrze...
[ Dodano: 2012-01-10, 19:29 ]
mała wpadka albo i duża po przemyśleniu uważam że podgrzewacz to to co jest przykręcana do dołu filtra z kabelkiem
też to wywaliłem
miałem napisać jak autko będzie się zachowywać dziś więc tak rano troszkę po kręci a teraz już zapalił bardzo dobrze jak benzyn-ka sprawdzałem i nie było ani bąbelka w wężykach, mam nadzieje że już tak zostanie
dziękuje wszystkim za pomoc
może ktoś napisze jak nazywa się to czego wrzuciłem fotkę, chyba przez to maiłem powietrze..