[B4 2.0e] zgasło i nie zapali
[B4 2.0e] zgasło i nie zapali
Witam. Mam problem z moją audiką ;/ wszystko było ok do pewnego dnia.
Wstaje rano by zapalić auto zapalam,auto mi chwyciło na 2 sek i zgasło po tym kręce 15 min autko ani nie dygnie. Na 2 dzień rano próbuje ponownie. Autko zapaliło na tyk. Wiec pojechałem do pracy po czym na stacji zatrzymałem się by dolać paliwa. Zgasiłem autko i zalałem 98 vervy. wsiadam do autka zapalam na benzynie autko łąpie na 2 sek i po tym gaśnie. i tak przez 30 min. za każdym razem. po 8 godz. wracam do auta by je zapalic silnik kręci ale nie chwyci nawet na sec. nie wiem co t omoże byc. pomocy. Auto posiada instalacje lpg sek.
Wstaje rano by zapalić auto zapalam,auto mi chwyciło na 2 sek i zgasło po tym kręce 15 min autko ani nie dygnie. Na 2 dzień rano próbuje ponownie. Autko zapaliło na tyk. Wiec pojechałem do pracy po czym na stacji zatrzymałem się by dolać paliwa. Zgasiłem autko i zalałem 98 vervy. wsiadam do autka zapalam na benzynie autko łąpie na 2 sek i po tym gaśnie. i tak przez 30 min. za każdym razem. po 8 godz. wracam do auta by je zapalic silnik kręci ale nie chwyci nawet na sec. nie wiem co t omoże byc. pomocy. Auto posiada instalacje lpg sek.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2012, 15:07 przez Boczkus, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.Słysze delikatne stukanie przerzutników ale żebym zauważył brak pompki paliwowej to nie za bardzo.Zresztą jak kręcę to czuć paliwo z pod maski. Jeżeli by pompka pracowała to będzie ja bardzo słychać? Tak myślałem sobie ze to albo pompka albo przerzutnik od pompki ale przerzutnik pracuje bo go słyszę. Pompka jest w baku więc powinienem ja słyszeć w aucie przy włączaniu zapłonu.Na gazie nie wiem co się dzieję bo nie mogę zapalić na gazie , tylko benzyna. ;/na popych też nie zapali.
Witam! Jutro zamówię pompę , bo wydaje mi się że pompka nie chodzi. ;/ Nie słyszę jej żeby dobijała paliwo. Jeżeli nie dobije to wymienię czujnik. Co będzie się działo będziemy widzieć. Bezpieczniki wszystkie są wszystkie całe. nawet od pompy.. ale przecież jakby pompa poszła to bezpiecznika nie powinno spalić. chyba że jakieś zwarcie albo coś w tym stylu.Nawet po parokrotnym załączeniu zapłonu nie dobija, więc to raczej pompka.
Witam ponownie. Okazało się że pompka paliwowa padła ale nie przez to ze miałęm mało paliwa tylko przez : centralkę którą miałem zamontowaną , nie w standardzie. Zrobiła zwarcie i poszła pompka.Wydarłem centralkę założyłem nową pompkę i śmiga jak nic ^^ Tylko szkoda bo nei mam centralki ale to nie problem wystarczy dokupić elektrykę. ^^ kosmos.....
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: