Są różne LED'y mocniejsze i słabsze, również taśmy LED mają diody w różnych odległościach od siebie, a w sumie dużym plusem dla taśmy LED jest to że jest mocno płaska i nie widać jej tak jak zwykłych diod u mniehudy pisze:za bardzo świecą...
[All] Gadzet - dodatkowe oświetlenie drzwi
mam pytanko
zapewne glupie dla wiekszosci, ale sam osobiscie sie nie znam na tych wszystkich kabelkach czy podlaczajac w ten sposob nasza listwa czy tam tasma ledowa swieci caly czas po odpaleniu zaplonu czy jesli zrobimy tak jak jest w opisie ze podlaczymy do tego wlacznika krancowego to zapala nam sie dopiero w momecie otwarcia drzwi?
zapewne glupie dla wiekszosci, ale sam osobiscie sie nie znam na tych wszystkich kabelkach czy podlaczajac w ten sposob nasza listwa czy tam tasma ledowa swieci caly czas po odpaleniu zaplonu czy jesli zrobimy tak jak jest w opisie ze podlaczymy do tego wlacznika krancowego to zapala nam sie dopiero w momecie otwarcia drzwi?
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
wiem ale 30cm to trochę za dużo.ja tez mam listwę led tylko na 3 diody która ma długość ok 4cm i oświetla idealnie.druga sprawa to przy listwie takiej długości jak kolega chce zastosować od razu widać że to jakaś samoróbka...ysiul pisze:hudy napisał/a:
za bardzo świecą...
Są różne LED'y mocniejsze i słabsze, również taśmy LED mają diody w różnych odległościach od siebie, a w sumie dużym plusem dla taśmy LED jest to że jest mocno płaska i nie widać jej tak jak zwykłych diod u mnie
jakos nie lubie poprawiać fabryki, wszytskie bajery montuje znajomym, ja zawsze wole zostać przy orginale, ale oświetlenie drzwi to właśnie to czego Mi brakuje. Ja z pewnością nie wykonałbym tego na ledach,ale na żarówkach w ładnych oprawkach, światło ledowe tymbardziej te o kolorze światła white i blue zimne powodują tak jak ksenony że nie widzimy kałuży tylko że asfalt jest mokry, Ci którzy przejechali sie w deszczu bądż śniegu na xenonach z barwą ponad 6000k wiedzą o co chodzi.
[ Dodano: 2012-08-28, 18:06 ]
poprawiam się, w zakupie są także ledy w hermetycznych paskach po 3 ledy, w kolorze ciepły biały.Zamontowałem u siebie i polecam innym.
[ Dodano: 2012-08-28, 18:06 ]
poprawiam się, w zakupie są także ledy w hermetycznych paskach po 3 ledy, w kolorze ciepły biały.Zamontowałem u siebie i polecam innym.
koledzy, a możecie zrobić zdjęcie gdzie ten włącznik krańcowy jest i jak podpiąć? bo nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić ;ptomeklup pisze:a i przy wlaczniku krancowym podlaczamy minus (-) a plus trzeba skas pociagnacnp skrzynki bezpiecznikow.
na razie podpiąłem sobie pod lampkę w schowku i jak włączę guzikiem to działa, ale chce żeby włączało się samo tylko gdy drzwi otwarte. <ok>
Odkopię temat. Ja postanowiłem to zrobić tak jak jest w ori. Audi a4 b5/b6 a6 c5 itp. wszystko działa z czujników drzwi przez sterownik/przekaźnik oświetlenia wnętrza.
Jedna lampka czerwona druga biała, z A6 C5 i tak we wszystkich furtkach.
Jeśli będzie zainteresowanie to wrzucę pełny opis i fotostory:)
Jedna lampka czerwona druga biała, z A6 C5 i tak we wszystkich furtkach.
Jeśli będzie zainteresowanie to wrzucę pełny opis i fotostory:)