[Coupe 2.3 NG] Montaż blosa i efekty
Dzięki, już zdążyłem założyć, również bez kompensacji i na podniesionej klapie spiętrzającej. Guma od jakieś audi super miękka. blos w podobnym położeniu. Oczywiście różnica w jeździe jest, spalanie przy normalnym poruszaniu się bez męczenia silnika do 4-4,5krpm w cyklu "wiejsko-miejskim" i o tej porze to 9L, czyli mniej o 2L przy lepszym przyspieszeniu <ok> Jednostka ładnie pracuje i jest z tego małego wynalazku bardzo zadowolony.
Witam.Panowie jak to jest z ta klapa spietrzajaca trzeba ja podnosic i blokowac na stale przy 2.3ng czy wtedy bedzie chodzil na pb? gdzies cos czytalem ze trzeba ta klape blokowac w k jetronik bo jak chodzi na gazie to klapa nie ma smarowania i sie zaciera a w ke jetronik NG jest lepsze rozwiazanie i jest ok nie trzeba blokowac ? mam nadzieje ze zbyt nie namotalem.
ja nic nie blokowalem w NG i wszystko dziala okej... jak i na PB i na LPGMarcin26 pisze:Witam.Panowie jak to jest z ta klapa spietrzajaca trzeba ja podnosic i blokowac na stale przy 2.3ng czy wtedy bedzie chodzil na pb? gdzies cos czytalem ze trzeba ta klape blokowac w k jetronik bo jak chodzi na gazie to klapa nie ma smarowania i sie zaciera a w ke jetronik NG jest lepsze rozwiazanie i jest ok nie trzeba blokowac ? mam nadzieje ze zbyt nie namotalem.
-
- Forum Audi 80
witam, czy ktoś już wypróbował ten mikser:
https://www.agsiedlik.pl/mikser-kjetron ... 0-k22.html
ponieważ mam prosty mixer i chcę przekonwertować na BLOSa
ale ten mi sie tez bardzo podoba.
[ Dodano: 2018-05-29, 16:25 ]
tutaj jest moja przebudowa, jeźdze przez lata tylko na gazie
https://www.agsiedlik.pl/mikser-kjetron ... 0-k22.html
ponieważ mam prosty mixer i chcę przekonwertować na BLOSa
ale ten mi sie tez bardzo podoba.
[ Dodano: 2018-05-29, 16:25 ]