[B4 2.0 ACE/ABK] pompa paliwa
[B4 2.0 ACE/ABK] pompa paliwa
Będzie pasowała pompa paliwowa z silnika ABK do audi B4 coupe z silnikiem ACE? Chodzi oto że wymieniłem wtrysk mechaniczny na elektroniczny i potrzebuje teraz pompę 3 barową zamiast starej 6 barowej, czy orientuje się ktoś może która pompa jest bardziej wydajna?
Jeśli dobrze rozumiem to zmieniłeś wtrysk KE-Motronic w silniku ACE na wtrysk Digifant stosowany w silniku ABK i teraz potrzebujesz odpowiedniej pompy paliwa.
Jeśli wywaliłeś wtrysk mechaniczny i zamontowałeś wtrysk elektroniczny potrzebujesz pompy paliwa o ciśnieniu roboczym 3 Barów czyli taka jak była montowana w ABK
Gdybyś zamontował do Wtrysku Digifant pompę paliwa pochodzącą z układu wtryskowego KE-Motronic (mechaniczny) czyli tą 6Bar to najprawdopodobniej uszkodzisz regulator ciśnienia paliwa.
Jednym słowem do Digifant'a musisz zamontować pompę o ciśnieniu 3 Bar
Jeśli wywaliłeś wtrysk mechaniczny i zamontowałeś wtrysk elektroniczny potrzebujesz pompy paliwa o ciśnieniu roboczym 3 Barów czyli taka jak była montowana w ABK
Gdybyś zamontował do Wtrysku Digifant pompę paliwa pochodzącą z układu wtryskowego KE-Motronic (mechaniczny) czyli tą 6Bar to najprawdopodobniej uszkodzisz regulator ciśnienia paliwa.
Jednym słowem do Digifant'a musisz zamontować pompę o ciśnieniu 3 Bar
-
- Forum Audi 80
Nie chcę zakładać nowego tematu.
Czy mogę zamontować pompę paliwową która pracowała na silniku 1.8 (pełny wtrysk mechaniczny) do swojego silnika 2.0E.Mam na myśli pompkę zewnętrzną umieszczoną pod bakiem samochodu.Dodam że obie wyglądają tak samo,ale czy pompka z silnika 1.8 będzie wytwarzać wystarczające ciśnienie?
Czy mogę zamontować pompę paliwową która pracowała na silniku 1.8 (pełny wtrysk mechaniczny) do swojego silnika 2.0E.Mam na myśli pompkę zewnętrzną umieszczoną pod bakiem samochodu.Dodam że obie wyglądają tak samo,ale czy pompka z silnika 1.8 będzie wytwarzać wystarczające ciśnienie?