[2.2 10v]gdzie jest czujnik cisnienia oleju
- DINO AUDIb4
- Forum Audi 80
[2.2 10v]gdzie jest czujnik cisnienia oleju
witam kupilem audi 90 z silnikiem 2.2 silnik byl zamontowany w jakiejs setce a wczwsniej w moim auci byl 2,3 i mam problem mam w aucie dodatkowe zegawy ale nie mam pojecia gdzie jest czujnik temperatury oleju oraz cisnienia
Czujnik temperatury oleju jest w pompie oleju zamontowany, jak się nachylisz to przy kole pasowym zobaczysz miejsce na wsuwkę, jak nie będzie to jest tam śrubę, którą trzeba wykręcić i tam wkręcić czujnik.
Czujniki ciśnienia oleju są dwa, wkręcone w blok silnika, widać je od razu po otwarciu maski, jeden wyżej, drugi niżej. Jak auto nie miało dodatkowych zegarów to są to jednopinowe czujniki. Jak miałeś dodatkowe zegary to czujnik na zegary jest taką "beczułką" z dwoma pinami.
Aha, w 2.3 i 2.2 czujniki temperatury i ciśnienia oleju są w tych samych miejscach.
Czujniki ciśnienia oleju są dwa, wkręcone w blok silnika, widać je od razu po otwarciu maski, jeden wyżej, drugi niżej. Jak auto nie miało dodatkowych zegarów to są to jednopinowe czujniki. Jak miałeś dodatkowe zegary to czujnik na zegary jest taką "beczułką" z dwoma pinami.
Aha, w 2.3 i 2.2 czujniki temperatury i ciśnienia oleju są w tych samych miejscach.
- DINO AUDIb4
- Forum Audi 80
- DINO AUDIb4
- Forum Audi 80
- DINO AUDIb4
- Forum Audi 80
jeszcze tylko ogarne te obroty silnika i bedzie oki bo ma sama jakie chce raz odpale to ma 900 a raz 1050a innym razem to z 200
badz madry pisz wiersze co jest nigdy nie mialem benzyny i nie ogarniam jeszcze
[ Dodano: 2012-01-12, 20:03 ]
tam gdzie jest cisnienie ja mam jakies dwa wkrecone ale pewnie nie takie
badz madry pisz wiersze co jest nigdy nie mialem benzyny i nie ogarniam jeszcze
[ Dodano: 2012-01-12, 20:03 ]
tam gdzie jest cisnienie ja mam jakies dwa wkrecone ale pewnie nie takie