Audio w b3
Audio w b3
Witam Od jakiegoś już czasu plamowałem znienić głośniki na tylnej półce i chyba nadszedł ten czas. Dzisiaj chciałem zobaczyć jak wygląda ta półka, ile wycinania by było pod głośniki 16', gdzie idą te kable i sie nabawiłem :mrgreen: Zepsułem to wyłączanie tylnego zestawu no ale juz wyjąłem głosniki i tweetery i wiem jak to wszystko rozebrac
Mam radyjko takie głośniki z przodu sony F1025 30rms no i z tyłu do tej pory były orginale nokie z tweeterami.
Chce teraz kupić zestaw jakis 16' tez z tweeterami taki zeby czysto grał i zeby był ładny basik. Jakizestaw byście polecili hertz czy moze cos innego tak do 250 zł.
Nastepnie czy musze powiększać dziure na 16 czy mógłbym załozyć te pierścienie i do tego moze by sie głośnik zmieścił czy moze tylko troche wyciąć bo szczerze mówiąc nei wiem jak ma to wyglądac :-| Do starych głośników noki szło pełno kabelków i domyslam sie ze bede musiał przeprowadzić nowe kable ale jak to zrobić czy mógłby ktos opisac co mam zdjąc i gdzie są śróbki tak zeby nie zepsuć.
Za wszystkie odpowiedzi dziękuje jak mi sie jeszcze cos przypomni co nie wiem jak zrobić albo jak to idzie to napisze
Mam radyjko takie głośniki z przodu sony F1025 30rms no i z tyłu do tej pory były orginale nokie z tweeterami.
Chce teraz kupić zestaw jakis 16' tez z tweeterami taki zeby czysto grał i zeby był ładny basik. Jakizestaw byście polecili hertz czy moze cos innego tak do 250 zł.
Nastepnie czy musze powiększać dziure na 16 czy mógłbym załozyć te pierścienie i do tego moze by sie głośnik zmieścił czy moze tylko troche wyciąć bo szczerze mówiąc nei wiem jak ma to wyglądac :-| Do starych głośników noki szło pełno kabelków i domyslam sie ze bede musiał przeprowadzić nowe kable ale jak to zrobić czy mógłby ktos opisac co mam zdjąc i gdzie są śróbki tak zeby nie zepsuć.
Za wszystkie odpowiedzi dziękuje jak mi sie jeszcze cos przypomni co nie wiem jak zrobić albo jak to idzie to napisze
Ostatnio zmieniony 17 gru 2011, 00:31 przez Marcin19l, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Nie widziałem jeszcze radia które by miało tyle w rms.Marcin19l pisze:Mam radyjko takie głośniki z przodu sony F1025 30rms
Co do głośników to Hertz ESK165 lub Powerbass S-6C do tego kup pierścienie mdf i przymocuje je do blachy a dopiero do nich głośniki. Nowe kable jak puścić? Musiz rozebrać listwy progowe. Puśicć kabel od radia przez deskę rozdzielczą przedostaniesz się bez rozbeirania ( użyj jakiegoś drutu do przepchania kabla) dalej puszczasz progiem na koniec pod siedzeniem do połki.
jak radzisz tak zrobie, moze sobie poradze a mozesz mi wytłumaczyc jak z tymi kabelkami :?: który gdzie :?: bo tam są jeszcze zwrotnice, tweetery :?: jak to wszystko podłączyć :?: ile tych kabli ma isc i który gdzie :?: to pewnie jest proste ale niestety sie na tym nie znam...AUDI_A6 pisze:Radze Ci poprowadź nowe kable, to jest godzina roboty, a oryginalne kable są zbyt cienkie według mnie i zalecałbym wymianę.
spróbuje jeszcze raz przeglądnąc tematy na forum moze cos znajde
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
No postaram sie ale tak na szybko bo duzo pisania. A wiec tak kabel puszczasz od radia. Puścić go przez konsole to samo sobie musisz poradzić metoda prób i błędów dla ułatwienia puść kable do lewego jak i prawego głośnika prawą stronę bo jest łatwiej. Muszisz zdemontować listwy progowe. Z tył dajesz pod kanapa kable lub starasz się go gdzieś upchnąć. No i dalej oczywiście po półce do głośników. Masz dsk więc bierzesz kabel z jednego kanału i dwie zwrotnice jedną do woofera i tweetera i podłączasz je bezpośrednio czyli + z kabla zasilającego dajesz + z obydwu zwrotnic, to samo z minusem. I następnie do zwrotnic podłaczasz głośniki zgodnie z zasadą + do + -do - TYLKO SIĘ NIE POMYL!! To samo robisz z drugim kanałem i po sprawie to jest 1 godzinka roboty.