Witam mam pytanie wielkie mam wszystko tip top podpięte przez wtyczkę od dodatkowych zegarów jak żarówkę się weźmie to świeci i się ściemnia.
Ale ja już podepnę termometr to lipa wszystko mam tip top sprzedawca daje mi 100% i rozruchową gwarancję ze działa gwarancję mam aż do zrobienia:)
Korzystałem z https://audi80.pl/allhow-to-make-wys ... t29348.htm
Mam wszystko tak jak trzeba tylko prąd z innego miejsca bo nie chciałem ciąć jeszcze i lutować owszem biało-niebieski zrobiłem.
Mam to z Tatą przestudiowane pint itp wsio dobrze.
Proszę mi podać inny schemat nie wiem co może być.
Proszę o pomoc z góry dziękuję:(
[1.9 TDI avant] Termometr nie mam już siły ani chęci.
- karolas123
- Forum Audi 80
Jak by był czujnik zepsuty to by coś się świeciło chyba nie.
Nie wiem co jest grane wszystko jest w 1000000000000000% sprawne.
I co mam więcej pisać nie wiem co jest grane.
Dlatego liczę że ktoś napisze jak zrobić żeby sprawdzić na krótko czy działa na pewno jest jakaś opcja z 2 kabelkami podpiąć i sprawdzić czy się świeci wyświetlacz?
Nie wiem co jest grane wszystko jest w 1000000000000000% sprawne.
I co mam więcej pisać nie wiem co jest grane.
Dlatego liczę że ktoś napisze jak zrobić żeby sprawdzić na krótko czy działa na pewno jest jakaś opcja z 2 kabelkami podpiąć i sprawdzić czy się świeci wyświetlacz?
- karolas123
- Forum Audi 80
No to masz napisane ktore sa zasilajace, masz podłaczyc i bedziesz wiedzial czy wyswietlacz jest podswietlony. Masz raptem kilka przewodów i nie wiesz jak podłaczyc? nie musisz montować do licznika zeby sprawdzic czy działa. Podłaczasz zasilanie i czujnik i ma wyswietlac. Jesli nie wyswietla sprawdzic czujnik omomoierzem, jesli sprawny to wyswietlacz zepsuty albo rozlany.
nie żarówka jak dam zwykła i kabelki i sprawdzę czy prąd i ściemnianie jest.
Idę jeszcze raz sprawdzę twoje pin 3 i 5 bo po polsku napisałeś.
[ Dodano: 2012-01-13, 21:35 ]
Mam prośbę karolas123 weź nie pisz w moich tematach bo uważam ze jest to spam.
Za to p-a-b-u Zrobiłem tak jak mówiłeś ale nie było podświetlenia ale była temp 23.3 bo tyle mam w garażu i działa więc problem z głowy teraz ogarniam w żółtej kostce do zegarów który pin ale ogarnę.
Wiec działa:)
p-a-b-u Wielkie dzięki za krótką i modrą wypowiedź
[ Dodano: 2012-01-13, 22:28 ]
mam jeszcze jedno pytanie jestem juz wlutowany w zółtej w szaro niebieski ale podświetlenia nie ma ale temperaturę pokazuje duża zima mała zima lato od 5,5C* co zrobić by było podświetlenie czy tam są żarówki.
[ Dodano: 2012-01-14, 18:06 ]
działa oto kilka zdjęć przy okazji świeci włącznik do lusterek też lutowałem:)
Nie wiem czy blokada szyb też świeci jak tak to ją zrobię tam pewno biała żarówka:)
Idę jeszcze raz sprawdzę twoje pin 3 i 5 bo po polsku napisałeś.
[ Dodano: 2012-01-13, 21:35 ]
Mam prośbę karolas123 weź nie pisz w moich tematach bo uważam ze jest to spam.
Za to p-a-b-u Zrobiłem tak jak mówiłeś ale nie było podświetlenia ale była temp 23.3 bo tyle mam w garażu i działa więc problem z głowy teraz ogarniam w żółtej kostce do zegarów który pin ale ogarnę.
Wiec działa:)
p-a-b-u Wielkie dzięki za krótką i modrą wypowiedź
[ Dodano: 2012-01-13, 22:28 ]
mam jeszcze jedno pytanie jestem juz wlutowany w zółtej w szaro niebieski ale podświetlenia nie ma ale temperaturę pokazuje duża zima mała zima lato od 5,5C* co zrobić by było podświetlenie czy tam są żarówki.
[ Dodano: 2012-01-14, 18:06 ]
działa oto kilka zdjęć przy okazji świeci włącznik do lusterek też lutowałem:)
Nie wiem czy blokada szyb też świeci jak tak to ją zrobię tam pewno biała żarówka:)