[2.0 ABK]nie dziala ABS, czujniki dobre sa
[2.0 ABK]nie dziala ABS, czujniki dobre sa
WITAM. Mam taki mały problem w mojej audi 80 2.0 abt z 1994r, kontrolka ABS świeci sie i przy tym brakuje mi absu, pozatym bylem u mechanika pod kompem to wykazalo mi ze to wlacznik swiatla stop. lecz gdy zostawilem auto u mechanika okazalo sie ze wszystko jest ok, kazdy wlacznik sprawny, zaden kabel nie przetarty, a jak ABS świecil tak świeci. co moge jeszcze sprawdzic?
Ostatnio zmieniony 14 sty 2012, 17:35 przez xkamilx16, łącznie zmieniany 2 razy.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
są 3 rodzaje przekaźników od abs, nr:
76 - z bezpiecznikiem
349
351 - ABS/EDS,
sprawdź który masz, oraz czy jest sprawny. Nie jestem pewien czy w samej centralce ABS'u nie ma żadnego bezpiecznika. Mi logicznym się wydaje, że przez owy przekaźnik przechodzi sygnał z pedału hamulca, który inicjuje działanie pompy. Centralka widzi, że koła stają, ale nie widzą że naciśnięty jest hamulec Lub odwrotnie, auto przyśpiesza i zwalnia a jest sygnał z działania hamulca, więc centralka świruje Tak wydumałem, skoro wszystkie kable i "mechanika" działania jest ok, to musi być albo przekaźnik albo uwalona cały sterownik ABS
76 - z bezpiecznikiem
349
351 - ABS/EDS,
sprawdź który masz, oraz czy jest sprawny. Nie jestem pewien czy w samej centralce ABS'u nie ma żadnego bezpiecznika. Mi logicznym się wydaje, że przez owy przekaźnik przechodzi sygnał z pedału hamulca, który inicjuje działanie pompy. Centralka widzi, że koła stają, ale nie widzą że naciśnięty jest hamulec Lub odwrotnie, auto przyśpiesza i zwalnia a jest sygnał z działania hamulca, więc centralka świruje Tak wydumałem, skoro wszystkie kable i "mechanika" działania jest ok, to musi być albo przekaźnik albo uwalona cały sterownik ABS
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z