z jakiego źródła masz ten soft ?zackone88 pisze:I jak kolego doszedłeś już co nie tak z tym spalaniem? Ja również na Boschu mam sofcik+ 205 dawka ok 17 i też ciężko zejść poniżej 10 w mieście przy "normalnej" jeździe bez zamulania a w trasie to i 6 się uda przy przelotowej prętkości ok 130 km/hjanuszbin pisze:Jak jadę sam to raczej nie oszczędzam a jak z "pilotem" to max 120/h,ogólnie rzecz biorąc to nie można nazwać tego ostrą jazdą tyle że większość to w mieście i raczej na niedogrzanym silniku,może stąd takie spalanie!?.. mam wstawione wtryski 205...ale przed wymianą zużycie było podobne....
[b4 1z avant] 22litry 280 km pół na pół trasa miasto
Soft od kolegi Muniora podobno Kostrz przy nim grzebał ale jestem zadowolony autko rwie jak trzeba AFNa odstawiam bez problemu. "Normalna jazda 2800-3500 obr/minRoss pisze:z jakiego źródła masz ten soft ?zackone88 pisze:I jak kolego doszedłeś już co nie tak z tym spalaniem? Ja również na Boschu mam sofcik+ 205 dawka ok 17 i też ciężko zejść poniżej 10 w mieście przy "normalnej" jeździe bez zamulania a w trasie to i 6 się uda przy przelotowej prętkości ok 130 km/hjanuszbin pisze:Jak jadę sam to raczej nie oszczędzam a jak z "pilotem" to max 120/h,ogólnie rzecz biorąc to nie można nazwać tego ostrą jazdą tyle że większość to w mieście i raczej na niedogrzanym silniku,może stąd takie spalanie!?.. mam wstawione wtryski 205...ale przed wymianą zużycie było podobne....
A czemu pytasz sadzisz że powinien palić mniej w mieście przy ciężkim trzewiku?
Więc softa można wykluczyć wierzę że Kostrz wie co robi co może być przyczyną?
Zazwyczaj wygląda to tak leje pod korek aż odbije i zrobię na tym 600 km z hakiem do początku rezerwy może i trochę mało, taki sam wynik miałem przy a4 2.5 v6 600 km na baku po mieście.
Dawka 17 przy 205 i sofcie to chyba nie żaden kosmos a może się mylę?
Zmieniłem dawkę na 20 pali trochę mniej ale dół też słabszy jest.
Zazwyczaj wygląda to tak leje pod korek aż odbije i zrobię na tym 600 km z hakiem do początku rezerwy może i trochę mało, taki sam wynik miałem przy a4 2.5 v6 600 km na baku po mieście.
Dawka 17 przy 205 i sofcie to chyba nie żaden kosmos a może się mylę?
Zmieniłem dawkę na 20 pali trochę mniej ale dół też słabszy jest.