Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT LPG] Spalanie gazu wzrosło ?

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TNTomek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABT LPG] Spalanie gazu wzrosło ?

Post autor: TNTomek » 13 sty 2012, 14:36

Witam. Mam instalacje II generacji. Audiczką poruszam się praktycznie tylko po mieście. W dzień korki, wieczorem szybsza jazda 90-100 Spalanie w granicach 12-13 litrów to była norma. Około 10 tys km temu zmieniane były rozrzad,oleje,filtry i płyny. Swiece i przewody WN dedykowane do LPG. Od paru tygodni Audica oszalała. Na 10 litrach LPG robię zaledwie 60 km po mieście, w wiekszości nie kręcąc powyżej 3-3,5 tyś. Czyli na 100 km pali mi koło 17 l :cry: W instalacji gazu nie było nic majsterkowane. Filtr pow. czysty. Może ma ktoś pomysł czym spowodowane może być takie spalanie? ( instalacja szczelna) Gaz tankuję na stacji Statoil najczesciej w tym samym punkcie.

Pitras

Post autor: Pitras » 13 sty 2012, 14:40

Spróbuj wyregulować instalację. Parownik ma duży przebieg? Może wymiana membran by się przydała.

Awatar użytkownika
TNTomek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: TNTomek » 13 sty 2012, 14:50

Co do parownika to ciężko mi określić realny przebieg. Kupiłem auto już z instalacją. Instalacja na 5 lat. Co do regulacji to jest jakiś złoty kurek ale mechanikiem nie jestem więc nie za bardzo wiem co i jak trzeba, by było ok. Winą nie jest również zimny silnik,bo średnio jednorazowo pokonuję po mieście dystans ~ 10 km. Instalacja szczelna.

Awatar użytkownika
pawelw_1986
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pawelw_1986 » 15 sty 2012, 17:39

kolego jest zima. zwykle na zime powinna byc zmieniana mieszanka lpg na stacjach ale niektorzy tego nie robia albo robia to zle. potem takie jaja. a inna rzecz ze i wilgotnosc powietsza sie zmienila a to tez ma wplyw na spalanie. silnik pali naj mniej ja osiagnie swoja okreslona temp. pracy jak jest zimniej to on sie dluzej nagrzewa i wiecej pali

marko
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: marko » 15 sty 2012, 18:57

Kolego , jeżeli chcesz regulować II generację to tylko z podłączonym lapkiem do sterownika . Inaczej możesz jeszcze bardziej namieszać .

Awatar użytkownika
Pelek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pelek » 19 sty 2012, 15:53

Mówisz że szczelna,jesteś pewien,sprawdź czy nie puszcza parownik gazu na zgaszonym może poszedł elektro-zawór.
Nie reguluj jeśli wszystko wcześniej było wporządku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl