Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[90 B3 7A] Przewody przy przełączniku od tempomatu

ODPOWIEDZ
komin
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[90 B3 7A] Przewody przy przełączniku od tempomatu

Post autor: komin » 19 sty 2012, 16:58

Witam wszystkich!

Zacząłem robić porządki z elektryką w mojej 90-tce. Po zdjęciu pająka okazało się, że 3 przewody, który dochodzą do wtyczki od tempomatu są zerwane.

Obrazek

Muszę połączyć te przewody bo tempomat po prostu nie działa. W związku z tym chciałbym prosić o identyfikację, który przewód połączyć z którym, bolcem. Aby całość ułatwić, zrobiłem taki oto rysunek i krótkie objaśnienie:

Obrazek

Przewody, które dochodziły do bolców nr 1,2 i 3 są zerwane i nie widać na nich kolorów. 4,5 i 6 to odpowiednio: czerwony, niebieski oraz biały. Prawa część rysunku to przełącznik przy kierownicy od tempomatu. Zerwane przewody nazwałem 10,11 i 12.

Sprawa wygląda tak, że w "stanie spoczynku" bolec nr 6 jest zwarty z przewodem 11 a przycisk 9 je rozłącza.
Przycisk nr 8 zwiera bolec 5 z przewodami 10 i 12.
Przycisk 9 zwiera bolec 4 i 5.
Przycisk 7 zwiera bolec 4 oraz przewód 12.

Teraz najważniejsze! Czy miałby ktoś czas i ochotę zajrzeć do swojego autka i pomóc mi zdiagnozować, który przewód powinien być spięty z jakim bolcem? Np przewód 11 (czyli ten, który zwiera się z bolcem nr 6) powinien być z bolcem nr 1 itd.

Z góry wielkie dzięki!

BAX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: BAX » 19 sty 2012, 17:48

1 zielony
2 zółty
3 cały czarny

komin
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: komin » 19 sty 2012, 20:54

BAX wielkie dzięki za odpowiedz ale nie do końca o to mi chodziło. U mnie te przewody były przez kogoś obrabiane i izolacja na pewnym odcinku została usunięta, przez co nie widać na nich żadnych kolorów. Dlatego tak opisałem który z którym się styka. Jakbyśmy mógł u siebie sprawdzic to w sposób który opisałem to byłbym wdzięczny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl