Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[all] skórzana tapicerka - wady i zalety

p-a-b-u
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Pawel
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Cabrio
Silnik: 2.6 ABC

Post autor: p-a-b-u » 21 sty 2012, 21:03

subratri pisze:no to czas się podpiąć :)
a jakie sa opinie o alkantarze czy jak kolwiek nie nazwać tego zamszopodobnego czegoś?
Jak to się sprawuje?
Miałem w poprzednim aucie połączenie alcantary ze skórą.

plusy

-altantara jest bardzo miła w dotyku i przyjemnie i pewnie się na niej siedzi gdyż nie ślizgamy się jak po skórze.
-super łatwo się czyści ale trzeba wiedzieć jak do tego się zabrać.
-wygląda elegancko i "prestiżowo"

wady

-niestety jak jest jasna jak w moim wypadku brudzi się na potegę ( czyszczenie patrz wyżej ;-) )
-no i największa jej wada: źle potraktowana lubi się mechacić i wygląda jak psu z gardła wyciągnięta, a że większość ludzi nie wie jak to czyścić 99% używanych aut z alcantarą wygląda w środku tragicznie.

Awatar użytkownika
subratri
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: subratri » 21 sty 2012, 22:16

no właśnie mam plan włożyć kremową do cabrio, którego używam na codzień i które często gęsto robi za ciężafrówkę. Ale z tego co napisałeś, to nie jest to jaszczęśliwszy wybór...

p-a-b-u
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Pawel
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Cabrio
Silnik: 2.6 ABC

Post autor: p-a-b-u » 22 sty 2012, 08:30

subratri pisze:no właśnie mam plan włożyć kremową do cabrio, którego używam na codzień i które często gęsto robi za ciężafrówkę. Ale z tego co napisałeś, to nie jest to jaszczęśliwszy wybór...
dużo passatów b5 fl wychodziło z alcatarą - zwróć uwagę jak to dziś wygląda.

np na tej fotce widać, że na fotelu kierowcy alcantara mocno już zmechacona ( na żywo wygląda to jeszcze gorzej)

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
jaco124
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jaco124 » 23 sty 2012, 07:55

co do klimy.. miałem b3 bez klimy i naprawde jak przyjdzie stac w korkach przy 40st. upale to naprawde ma sie dosc.. na trasie to wiadomo ze szybki sie uchyli i i sie leci.. ale z kolei cb nie slychac..

co do skory to wyjezdzilem sie kilka tysiecy jezdzac a8 w skorze i bez klimy owszem czlowiek wyjdzie latem caly mokry ale nie duzo lepiej jest majac alacantre.. tak jak pisalem w b3... jak dla mnie to skora wyglada ekskluzywnie i dodaje uroku w srodku ale dla mnie klima jest tak samo potrzebna w obu przypadkach.. i przy welurze i przy skorze.. pewnie tak to jest jak sie czlowiek do wygód przyzwyczai

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl