Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4] Wariujące kontrolki

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
HAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4] Wariujące kontrolki

Post autor: HAS » 21 sty 2012, 23:12

Siema. Dzisiaj właśnie wymieniłem podświetlenie licznika. A dokładnie klasyczne żarówki na LED HP. Po wymianie podświetlenia i zamontowaniu licznika spowrotem zauważyłem iż a po włączeniu prawego kierunkowskazu przygasa mi kontrolka i zaczyna mrugać razem z kontrolka od długich świateł.
Nawet po zamontowaniu ori żarówek zamiast LED-ów nadal tak jest. Wcześniej takich jaj to nie było.
Może wiecie czego może to być wina?
Z góry wielkie dzięki za pomoc.

BAX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: BAX » 21 sty 2012, 23:58

przeglądnij zimne luty tylko dokładnie nawet pod żarówkami jak będzie cze ba to nagnij troszku płytę czy gdzieś nie ma przerwy wydaje mi się że problem będzie po prawej stronie licznika ale mogę się mylić :-/

Awatar użytkownika
jacekku
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jacekku » 22 sty 2012, 00:28

Miałem identyczny problem tylko że na zwykłych żarówkach. Problem faktycznie jak pisze kolega wyżej zimne luty. Ja brałem miernik w pozycję bzyka i sprawdzałem skrupulatnie całość. Raczej to jest jedyny sposób bo okiem możesz nie dostrzec przerwy.

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 22 sty 2012, 14:02

Zimne luty. Przelutuj ostrożnie wszystkie punkty lutownicze na płycie głównej licznika, zrób to po prostu podgrzewając cynę lutownicą do momentu aż będzie ona płynna i wtedy zabieraj lutownicę, niech spokojnie sobie to stygnie i tak każdy punkt. Skup się na lutach od kostek licznika, oraz pinach obrotka, prędkościomierza itp itd.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl