[B3 80] pytanie o ET ???
- Maverick147
- Forum Audi 80
Jak transakcja dojdzie do skutku to napewno się będę chwalił ale to bliżej wiosny
[ Dodano: 2012-01-21, 21:58 ]
i tak się wkopałem:(
teraz tylko mieć nadzieję, że sprzedający uwzględni gwarancję rozruchową.
i ogłoszenie: felgi 16/9 et 25 nie pasują do b3 ponieważ wystają 2 centymetry!! zapamiętać zanotować
jakieś rady:P?
btw mam na handel felgi do b4 8-)
[ Dodano: 2012-01-21, 21:58 ]
i tak się wkopałem:(
teraz tylko mieć nadzieję, że sprzedający uwzględni gwarancję rozruchową.
i ogłoszenie: felgi 16/9 et 25 nie pasują do b3 ponieważ wystają 2 centymetry!! zapamiętać zanotować
Moim zdaniem fajnie da się te kółka ustawić w B3
jakieś rady:P?
btw mam na handel felgi do b4 8-)
Jak to się wkopałeś? Przecież jest akurat jeśli będzie opona szerokości 205.
Jedyne co nie będzie fajne, to taki sam offset z przodu. Dlatego jeśli przednie felgi są takie same proponowałbym Ci oddać dwie sztuki do tokarza celem stoczenia przylgni felgi. Kolega ode mnie mieścił 11x18" w bmw i dał do stoczenia 6mm (ale to ile da radę zależy konkretnie od felgi - ile masz "mięsa" pod śruby) dodatkowo stoczył o 3mm tarcze hamulcowe, by jeszcze zyskać na offsecie. Za toczenie zapłacił 200zł.
Ale jak nie masz w okolicy fachowca to zerknij na b3 Keczego, jemu wystaje nawet 10mm bardziej na zewnątrz i z tyłu się mieści optycznie, przód wg mnie za mocno wystaje.
Jedyne co nie będzie fajne, to taki sam offset z przodu. Dlatego jeśli przednie felgi są takie same proponowałbym Ci oddać dwie sztuki do tokarza celem stoczenia przylgni felgi. Kolega ode mnie mieścił 11x18" w bmw i dał do stoczenia 6mm (ale to ile da radę zależy konkretnie od felgi - ile masz "mięsa" pod śruby) dodatkowo stoczył o 3mm tarcze hamulcowe, by jeszcze zyskać na offsecie. Za toczenie zapłacił 200zł.
Ale jak nie masz w okolicy fachowca to zerknij na b3 Keczego, jemu wystaje nawet 10mm bardziej na zewnątrz i z tyłu się mieści optycznie, przód wg mnie za mocno wystaje.
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
waldik, wizualnie to koło fajnie pasuje do Twojego auta :!: Pogadaj z typami co się felgami zajmują czy da się coś zebrać żeby ET zwiększyć, jak z 5mm uciekniesz do środka to powinno być już ładnie...
Jak się domyślam z tyłu masz bębny? Można też coś ściągnąć z nich... ja miałem 5mm zebrane i wszystko było git tylko szpiki trzeba było delikatnie skrócić
Jak się domyślam z tyłu masz bębny? Można też coś ściągnąć z nich... ja miałem 5mm zebrane i wszystko było git tylko szpiki trzeba było delikatnie skrócić
15mm możesz jeszcze zabrać, ale to nie osiągalne i raczej nie potrzebne przy 1 częściowej feldze. Może daj do stoczenia bęben o 5mm, a jak będzie Ci mało to jeszcze 5mm z felgi i będzie idealnie. Koło ładnie pasuje.
Nie bój się zmiany na lepsze! <ok>
PS zatem widzę, iż osadzenie wewnętrzne jest identyczne jak w cabrio z tarczowymi hamulcami Jedynie błotniki są o około 2 cale mniej pojemne
Nie bój się zmiany na lepsze! <ok>
PS zatem widzę, iż osadzenie wewnętrzne jest identyczne jak w cabrio z tarczowymi hamulcami Jedynie błotniki są o około 2 cale mniej pojemne