[TYP 89 COUPE] mokra wykładzina pasażera za kierowcą
[TYP 89 COUPE] mokra wykładzina pasażera za kierowcą
Witam! Czytałem kilka podobnych tematów, ale żaden nie jest pasujący do mojego zjawiska. Przybliżę moją zmorę: mokra wykładzina jest jedynie w dołku, na którym trzyma nogi pasażer za kierowcą. odkręcałem kanapę, maskownice progu i lałem wodę z zewnątrz i nigdzie w środku się nie pojawiła, sprawdzałem szczelność lewej tylnej szyby, przy lince do otwierania maski też nie ma niepokojących oznak, chociaż ona z tyłem nie powinna mieć wiele wspólnego. więc skąd ta woda???? czy może w jakiś sposób dostawać się od spodu?? dodam że mam szyberdach, ale czy to przez to??(2 odprowadzenia szyberdachu w przedniej części auta drożne), czy są odprowadzenia tylne??
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
potwierdzam, mi też puściła z jednej strony i cieklo tamtędy, poki co mam zaklejoną cienka taśma tak że tego nie widac bo slyszałem że jest niemała operacja żeby to naprawić i nie wiem czy sie w ogole opłaca..
z tym, że mi pusciła z przodu i woda ściekała mi po słupku A na wicieraczkę
z tym, że mi pusciła z przodu i woda ściekała mi po słupku A na wicieraczkę
Ostatnio zmieniony 24 sty 2012, 14:25 przez Kelis.Zx145, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
listwa pozaklejana...nie wiem czy dobrze czy źle ale pozaklejałem silikonem...na razie schnie a jutro wywołam sztuczny deszcz i zobaczymy czy pomogło:)
[ Dodano: 2012-02-10, 16:39 ]
Dzięki wielkie koledzy [quote="Kelis.Zx145"] & [quote="Leo"] wasze podejrzenia okazały się trafione.. zrobiło się cieplej i postanowiłem umyć auto i sprawdzić, czy zaklejenie tych otworów pomorze.....i pomogło, jest suchutko... trochę czasu by minęło zanim bym na to wpadł..
[ Dodano: 2012-02-10, 16:39 ]
Dzięki wielkie koledzy [quote="Kelis.Zx145"] & [quote="Leo"] wasze podejrzenia okazały się trafione.. zrobiło się cieplej i postanowiłem umyć auto i sprawdzić, czy zaklejenie tych otworów pomorze.....i pomogło, jest suchutko... trochę czasu by minęło zanim bym na to wpadł..