[B4 1,9 TDI ALL] Temperatura
[B4 1,9 TDI ALL] Temperatura
Witam.
Mam pytanie odnośnie temperatury silnika.
Mam wymieniona chłodnica, termostat oraz czujniki temp.
Moje pytanie dotyczy nagrzewania się silnika. Otóż u mnie dosyć długo grzeje się silnik po czym nie nagrzewa się do pełnych 90 stopni tylko jest parę stopni mniej. Dodam ze w cieplejsze dni nie ma takich problemów. Gdzie może leżeć przyczyna gdyż chyba co możliwe to wymieniłem??
Dodam ze pompa wody nie była jeszcze wymieniana. Jednak czy może to mieć jakieś znaczenie??
Po jakim czasie w waszych zetorach temperatura jest osiągana?
Mam pytanie odnośnie temperatury silnika.
Mam wymieniona chłodnica, termostat oraz czujniki temp.
Moje pytanie dotyczy nagrzewania się silnika. Otóż u mnie dosyć długo grzeje się silnik po czym nie nagrzewa się do pełnych 90 stopni tylko jest parę stopni mniej. Dodam ze w cieplejsze dni nie ma takich problemów. Gdzie może leżeć przyczyna gdyż chyba co możliwe to wymieniłem??
Dodam ze pompa wody nie była jeszcze wymieniana. Jednak czy może to mieć jakieś znaczenie??
Po jakim czasie w waszych zetorach temperatura jest osiągana?
- rodzynek87
- Forum Audi 80
Na Vagu nie sprawdzałem. Ale wcześniej temp była coś kolo 70 stopni bo był zepsuty termostat. Został wymieniony wraz z czujnikiem temp. Od tamtego czasu grzeje niby tak jak powinien chodź za długo jednak ta temp jest troszkę mniejsza niż 90 stopni. Pełne 90 stopni osiąga na postoju po dłuższej chwili lub jak go nieźle przyciśniemy. Przy normalnej jeździe mam jakieś 85 stopni coś kolo tego.
Nie wiem czy mój układ chłodzący jest tak dobry ze tak dobrze chłodzi czy przyczyna może leżeć jeszcze gdzie indziej? Po jakim czasie ci się zetorek nagrzewa??
Nie wiem czy mój układ chłodzący jest tak dobry ze tak dobrze chłodzi czy przyczyna może leżeć jeszcze gdzie indziej? Po jakim czasie ci się zetorek nagrzewa??
- rodzynek87
- Forum Audi 80
Po wymianie termostatu 15km - 10 minut jazdy około 80-100km/h
Sprawdź wagiem bo to różnie jest z tymi analogowymi miernikami:)
[ Dodano: 2012-01-23, 20:41 ]
BTW. u mnie i u ojca jest tak, ze jak jade trasa to temp. potrafi lekko spasc. Nie wiem czy tak powinno byc ale bynajmniej w takich temp jakie mamy teraz to tak jest. Szczerze to na Twoim miejscu nie brałbym do głowy gorzej by było jakby Ci spadała do 65..Do tego nowa chłodnica=lepsze chłodzenie stara mogła mieć pozapychane kanały:)
Sprawdź wagiem bo to różnie jest z tymi analogowymi miernikami:)
[ Dodano: 2012-01-23, 20:41 ]
BTW. u mnie i u ojca jest tak, ze jak jade trasa to temp. potrafi lekko spasc. Nie wiem czy tak powinno byc ale bynajmniej w takich temp jakie mamy teraz to tak jest. Szczerze to na Twoim miejscu nie brałbym do głowy gorzej by było jakby Ci spadała do 65..Do tego nowa chłodnica=lepsze chłodzenie stara mogła mieć pozapychane kanały:)
- rodzynek87
- Forum Audi 80
- rodzynek87
- Forum Audi 80