Kalendarz 2012 - dyskusja, uwagi, ustalenia.
Miło mi zakomunikować, że kalendarze dojechały i jutro zaczynam wysyłkę.
Plan wysyłki zakłada dwie tury, czyli pierwsza połowa jutro, a druga pojutrze.
Jest też mniej miła strona zagadnienia, mianowicie koszty przedsięwzięcia.
Z uwagi na zmianę ilości kalendarzy a finalnie zmianę wykonawcy, koszt wykonania i dostarczenia jednej sztuki wzrósł o 10 zł. Składa się na to min. ciężar kalendarza co wynika z jego zajebistej jakości. Jest on nieco większy od formatu A3 i z dużo lepszego papieru a w konsekwencji jego waga przekracza 0,5 kilograma i koszt wysyłki wynosi 7,50. Do tego większa koperta za 2,25.
Finalnie koszty przedstawiają się następująco:
Kalendarz 30 zł.
Przesyłka 9,75 zł.
Z uwagi na brak wpłat na utrzymanie klubu do każdego kalendarza doliczyliśmy 5 zł. na serwer.
SUMA: 44,75.
Moja wielka prośba do osób które zamówiły kalendarz, jeżeli uważają że dodatkowa kwota 9,75 nie nadszarpnie budżetu i mogą zrobić przelew serdeczne dzięki.
Kto uważa że z jakiegokolwiek powodu nie może dopłacić, trudno
Plan wysyłki zakłada dwie tury, czyli pierwsza połowa jutro, a druga pojutrze.
Jest też mniej miła strona zagadnienia, mianowicie koszty przedsięwzięcia.
Z uwagi na zmianę ilości kalendarzy a finalnie zmianę wykonawcy, koszt wykonania i dostarczenia jednej sztuki wzrósł o 10 zł. Składa się na to min. ciężar kalendarza co wynika z jego zajebistej jakości. Jest on nieco większy od formatu A3 i z dużo lepszego papieru a w konsekwencji jego waga przekracza 0,5 kilograma i koszt wysyłki wynosi 7,50. Do tego większa koperta za 2,25.
Finalnie koszty przedstawiają się następująco:
Kalendarz 30 zł.
Przesyłka 9,75 zł.
Z uwagi na brak wpłat na utrzymanie klubu do każdego kalendarza doliczyliśmy 5 zł. na serwer.
SUMA: 44,75.
Moja wielka prośba do osób które zamówiły kalendarz, jeżeli uważają że dodatkowa kwota 9,75 nie nadszarpnie budżetu i mogą zrobić przelew serdeczne dzięki.
Kto uważa że z jakiegokolwiek powodu nie może dopłacić, trudno
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Też dopłacę.
Mam nadzieję że zadowolony jesteś z jakości kalendarzy firmy którą ci poleciłem.
Mówiłem że są większe i na lepszym papierze.
Mała rada.
Jak wkładasz w kopertę bąbelkową i ślesz jako list polecony nie jako paczka (co by nie było to 2zł taniej) przesyłki idą w jednym worze z listami to włóż w każdą kopertę kartonik (płaski kawałek kartonu jak masz oczywiście).
Usztywni to przesyłkę - podczas wysyłki bo poczta nic sobie nie robi z jebitnych napisów na kopercie NIE ZGINAĆ NIE ZWIJAĆ. Przerobiłem wysyłkę tychże i wiem że lubią dochodzić z pogiętym drutem na którym siedzi spiralka (da się to na lajcie naprostować).
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
BTW
Niki20, a coś ty tak pokolorniał z nicka?
Mam nadzieję że zadowolony jesteś z jakości kalendarzy firmy którą ci poleciłem.
Mówiłem że są większe i na lepszym papierze.
Mała rada.
Jak wkładasz w kopertę bąbelkową i ślesz jako list polecony nie jako paczka (co by nie było to 2zł taniej) przesyłki idą w jednym worze z listami to włóż w każdą kopertę kartonik (płaski kawałek kartonu jak masz oczywiście).
Usztywni to przesyłkę - podczas wysyłki bo poczta nic sobie nie robi z jebitnych napisów na kopercie NIE ZGINAĆ NIE ZWIJAĆ. Przerobiłem wysyłkę tychże i wiem że lubią dochodzić z pogiętym drutem na którym siedzi spiralka (da się to na lajcie naprostować).
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
BTW
Niki20, a coś ty tak pokolorniał z nicka?
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Jeden kalendarz włożony w kopertę bąbelkową "20tkę" waży około 0,55kg i kosztuje tak jak kubik podał 7,5zł (zwykły polecony bez priorytetu i bez potwierdzenia odbioru).Do zamówienia dwóch kalendarzy ile należy dopłacić?
Wiem że wysyłka 2 kalendarzy w jednej kopercie waży ciut przed kilogramem czyli wysłanie 1-2 kalendarzy w jednej kopercie kosztowało mnie 7,5zł. Nie wiem ile tam kubikowi wyjdzie i jak je zapakuje.
Bo jak coś się dołoży to przekroczy kilogram i wyjdzie już 9,5zł. Ale to takie moje gdybanie z doświadczeń jak wysłałem ten sam kalendarz.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2012, 09:36 przez eSPe, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- damian_xyz
- Moderator
- Imię: Damian
- Model: Inny
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 1.3 FY
- Kontakt:
Ja biedny rencista też dopłacę
up w poniedziałek będzie u Ciebie.
up w poniedziałek będzie u Ciebie.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2012, 16:25 przez damian_xyz, łącznie zmieniany 1 raz.