[Audi 80 B3] białe b3 od Taktownie
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Co do wtrysków, to chyba nie da się nic lepszego niż 155 bar zainstalować w SBku i chyba nie jest to najlepsze wyjście (chyba że się mylę, jeśli tak to niech ktoś poprawi )
Zamontuj 10mm pompę wtryskową np z Fiata Cromy albo poproś kogoś kto ogarnia temat by do Twojej wpakował tłokorozdzielacz 10mm + ewentualnie wyższą falę do tego dajesz big turbo np Garrett T3 albo lepiej KKK K24 i jest fajnie <ok>
Zamontuj 10mm pompę wtryskową np z Fiata Cromy albo poproś kogoś kto ogarnia temat by do Twojej wpakował tłokorozdzielacz 10mm + ewentualnie wyższą falę do tego dajesz big turbo np Garrett T3 albo lepiej KKK K24 i jest fajnie <ok>
lepiej T3 bo ma grubszy wałek niż w K24, w której dość często się wałki urywają, fakt że przy ciśnieniach ca 2.0bara.
co do wtrysków jak nie planujesz pompy większej niż 11mm lub 11mm a ostrą falą to zmiany wtryskiwaczy raczej nie ma sensu jeździ Twoje są sprawne. co najwyżej od JR'a przy tych ostatnich masz przynajmniej niższe spalanie niż na SB. bo na SB za chiny ludowe nie mogę zejść poniżej 5l i to mimo znacznie dłuższej skrzyni niż miałem w poprzednim AAZ'cie.
co do wtrysków jak nie planujesz pompy większej niż 11mm lub 11mm a ostrą falą to zmiany wtryskiwaczy raczej nie ma sensu jeździ Twoje są sprawne. co najwyżej od JR'a przy tych ostatnich masz przynajmniej niższe spalanie niż na SB. bo na SB za chiny ludowe nie mogę zejść poniżej 5l i to mimo znacznie dłuższej skrzyni niż miałem w poprzednim AAZ'cie.
Dzięki chłopaki, wyregulowałem wtryski na 158 bar, teraz zastanawiam się nad turbiną bo moje T2 plunęło olejem, nie wiem czy ładować się w używki z allegro czy regenerować swoją, a może tak jak piszecie załadować jakieś T3? Tylko mi nie bardzo pasuje że większe turbo później wstaje, tak jak mam teraz jest w miarę okej, auto nie służy do wyścigów tylko do codziennej jazdy więc nawet lepiej jakby turbo wstawało jeszcze wcześniej.
A tutaj kolejne rozmyślania odnośnie felg:
A tutaj kolejne rozmyślania odnośnie felg:
Ostatnio zmieniony 09 mar 2013, 19:15 przez taktownie, łącznie zmieniany 1 raz.
ja bym poszedł w tą stronę.taktownie pisze:a może tak jak piszecie załadować jakieś t3
jak posmakujesz to Ci przestanie przeszkadzaćtaktownie pisze:Tylko mi nie bardzo pasuje że większe turbo później wstaje
to pakuj VNT20 lub większe i mój system sterowania.taktownie pisze: auto nie służy do wyścigów tylko do codziennej jazdy więc nawet lepiej jakby turbo wstawało jeszcze wcześniej.
z tym że pamięaj że w górze i tak będzie przycinać
żeby jeszcze szło dorwać takie koła, a tu nic, przeglądam felgi codziennie i szczerze mówiąc to znalazłem przez rok 1 wzór który mi odpowiadał, oczywiście pomijając te na które poprostu nie mam kasy
Wiosna coraz bliżej a ja ciągle bez kół na sezon, myślę ciągle o poszerzeniu stalówek ale przy tej opcji będę musiał mocno zglebić auto a tego bym nie chciał, dlatego opcja 16-17 cali z niskim profilem jest całkiem ok w moim przypadku.
Ostatnio przeszły mi koło nosa borbety 16/9, były w super cenie, ale nie mam przekonania co do tego wzoru, po za tym nie chce kupować felg byle jakich żeby były, tylko takie żebym na nich polatał chociaż 2 sezony z tego względu że założe na nie nowe opony, a kupować/sprzedawać/przekładać to nie dla mnie, wolę zrobić to raz i mieć spokój dłuższy czas.
Wiosna coraz bliżej a ja ciągle bez kół na sezon, myślę ciągle o poszerzeniu stalówek ale przy tej opcji będę musiał mocno zglebić auto a tego bym nie chciał, dlatego opcja 16-17 cali z niskim profilem jest całkiem ok w moim przypadku.
Ostatnio przeszły mi koło nosa borbety 16/9, były w super cenie, ale nie mam przekonania co do tego wzoru, po za tym nie chce kupować felg byle jakich żeby były, tylko takie żebym na nich polatał chociaż 2 sezony z tego względu że założe na nie nowe opony, a kupować/sprzedawać/przekładać to nie dla mnie, wolę zrobić to raz i mieć spokój dłuższy czas.
Czasu nie mam w ogóle to i mody stoją, dzisiaj wrzuciłem foteliki które już lezą chyba z miesiąc, na dniach będę zmieniał deskę, dywany i boczki na czarne, które też już leżą sporo czasu. Zawitała tez ori roleta tylnej szyby no i dorwałem kółka 16 rh classic, ale po założeniu stwierdziłem ze to nie to i felgi idą dalej w świat :mrgreen:
Kilka fotek
, ,
Kilka fotek
, ,
Ostatnio zmieniony 09 mar 2013, 19:19 przez taktownie, łącznie zmieniany 1 raz.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2013, 19:25 przez taktownie, łącznie zmieniany 1 raz.