[B3 2.0 16v 6a]czujnik temp. ecu, nie działa jak należy?
-
- Forum Audi 80
[B3 2.0 16v 6a]czujnik temp. ecu, nie działa jak należy?
witam, koledzy uporałem się z moim autem, ma teraz idealną moc, nie faluje już prawie w ogóle (coś tam się rusza wskazówka obrotka, ale tym się już nie przejmuję). Auto ma czasami taki objaw: w momencie nagrzewania temp. silnia według wskazówki ok 60-70 stopni, jak się toczę na luzie faluje od 500-1500, jak zatrzymam to jest tak samo. natomiast jak się już auto dogrzeje to chodzi idealnie, aha jak zimny to też idealnie, obroty nie falują. Wymieniłem czujnik temperatury do ECU, ale na najtańszy jakiś EPS czy coś... Czy jest możliwe że czujnik jest do d***??? Dodam że objaw występuje tylko w określonej fazie nagrzewania ...
siemka.mam mały problem.po przejechaniu 20 km zapaliła mi się kontrolka układu chłodzenia ze niby nie ma płynu w chłodnicy. zgasiłem samochód,płynu było tyle ile powinno być,ale gdy sprawdziłem waż który idzie od chłodnicy do bloku był twardy i jak próbowałem odkręcić korek od zbiorniczka wyrównawczego przy tem. 70 stopni zaczynał wywalać płyn???? co to może być niedziałająca pompa czy czujnik???